مفهوم اثر شترمرغ و تاثیر آن در اقتصاد فردی
در دنیای اقتصاد و از نظر سرمایهداران بزرگ، اثر شترمرغ به حالتی گفته میشود که شخص یا شرکت سرمایهگذار تظاهر میکند که هیچ ریسکی در بازار سرمایه وجود ندارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از سایکولوژی تودی، مفهوم دقیقتر اثر شترمرغ به شرایطی گفته میشود که شخص سرمایهگذار از قرار گرفتن در معرض اطلاعات ناخوشایند و محرک تشویشهای روانی جلوگیری به عمل میآورد.
ریشه عبارت اثر شترمرغ به یک افسانه مربوط میشود؛ در این افسانه آمده است که شترمرغ هنگام مواجه با خطر، سر خود را در شن فرو میکند تا خود را از خطر مخفی کند.
از نظر روانشناسان، بسیاری از رفتارهای انسانها شبیه به چنین شرایطی است، مثلا هرگز به دنبال تقسیمبندی درآمد و برنامهریزی برای آن نیستیم و یا اینکه از پرداخت قبضهای ماهانه تنفر داریم.
روانشناسان معتقدند که همه ما انسانها مشابه چنین رفتاری را در ناخودآگاه خود داریم، در واقع اثر شترمرغ باعث میشود که ما از هرگونه شرایطی که احساس ناراحتی در آن همراه است دوری کنیم.
مثلا بعضی از افراد با این رویکرد هرگز به دکتر مراجعه نمیکنند، چرا که معتقدند اگر به دکتر مراجعه نکنیم پس درمان و دارویی وجود ندارد و در نتیجه نیازی نیست که با بیماری پنهان خود مواجه شویم.
از نظر روانشناسی اقتصاد، اثر شترمرغ به شرایطی گفته میشود که فرد از هرگونه دریافت اخبار منفی در مورد اقتصاد جلوگیری میکند.
روانشناسان معتقدند که این رویکرد باعث میشود که مشکلات اقتصادی پیچیدهتر و غیرقابل حل شوند.
هنگامیکه ما به مشکلات کوچک اهمیت نمیدهیم، این مشکلات پس از گذشت زمانی محدود به یک معضل تبدیل میشوند و در این شرایط استرس و فشار روانی افزایش یافته و آرامش روانی ما را برهم میزند.
برای جلوگیری از اثر شترمرغ و تغییر شرایط زندگی، میتوان با چند رویکرد ساده مثل پرداخت خودکار قبضها، استفاده از اطلاعات مالی واقعی به جای تخمینهای مالی و پرداخت سریع ضروریات زندگی از احساس ناخوشایند هنگام مواجه شدن با مشکلات اقتصادی جلوگیری کرد.
نظر دهید