معرفی اداره کل دامپزشکی استان کرمان
اداره کل دامپزشکی استان کرمان در اوایل دهه هفتاد با ارتقای شبکه دامپزشکی شکل گرفت و در همین دهه، دامپزشکی جیرفت و کهنوج، دامپزشکی عشایری و بهداشت و بیماری های آبزیان در اداره شیلات که بطور مستقل عمل می کردند به اداره کل دامپزشکی استان کرمان ملحق شدند تا مدیریت بهداشت دام در تمام حوزه ها یکپارچه گردد. در سال 1388 دامپزشکی کرمان، افتتاح شبکه های دامپزشکی در شهرستان های تازه تاسیس نرماشیر، فهرج، ریگان، انار،کوهبنان، ارزوییه، رابر و راور را انجام داد و پهناوری استان سبب انتزاع دامپزشکی منطقه جیرفت وکهنوج از اداره کل دامپزشکی استان گردید.
در حال حاضراداره کل دامپزشکی استان کرمان با رویکرد حفاظت از سرمایه دامی، کمک به ارتقای سلامت جامعه، تضمین توسعه پایدار و تامین امنیت غذایی از مزرعه تا سفره به فعالیت ها و خدمات خود توسعه و ارتقا بخشیده است.
محل ستاد مرکزی استان در کیلومتر 4 بلوار جمهوری اسلامی می باشد.
روند رو به رشد توسعه دامپزشکی در سالهای متمادی ادامه داشته که در حال حاضر این اداره کل با مدیریت دکتر صدیقه کاظمی نیا، با دارابودن بیش از 250 نفر پرسنل شامل دو معاونت، 10 اداره فنی وستادی( اداره تشخیص و درمان، اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی، اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی، اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور زنبور عسل و کرم ابریشم، اداره قرنطینه و امور بین الملل ، آزمایشگاه مرجع و مرکز تشخیص، اداره برنامه و بودجه، اداره فن آوری اطلاعات و ارتباطات و تحول اداری، اداره امور اداری رفاه و پشتیبانی، اداره امور مالی) و واحد های زیر نظر مدیر کل دامپزشکی استان کرمان( واحدهای ارزیابی و عملکرد، حراست، روابط عمومی و واحد حقوقی) و نیز 17شبکه دامپزشکی شهرستان ( انار، نرماشیر، فهرج، ریگان، سیرجان،کوهبنان، ارزوییه، رابر، راور، کرمان، رفسنجان، زرند، بافت، بردسیر، بم، شهربابک، گنبکی) فعالیت می نماید.
بخشی از توانمندی ها و امکانات این اداره کل به اختصار به شرح ذیل ایفاد می گردد:
ارتقای سطح بهداشت عمومی از طریق نظارت بهداشتی بر کشتارگاه ها، مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی از طریق تجهیز تمامی کشتارگاه های دام در سطح استان به پیش سرد کن به منظور ارتقای کیفیت و تضمین سلامت گوشت تولیدی و کنترل مطمئن تر بیماریهای قابل انتقال به انسان مثل تب کریمه کنگو، تعطیلی کشتارگاه های سنتی دام و نیز بهره برداری از کشتارگاه های اختصاصی بوقلمون، کبک و بلدرچین و ... .
-تاسیس و راه اندازی پست های قرنطینه ثابت و سیار در سطح استان در راستای تشدید امور قرنطینه، کنترل و نظارت بر تردد و نقل و انتقال دام و فرآورده های دامی و نیز تشدید اقدامات پدافندی و جلوگیری از ورود عوامل زیستی تهدید کننده بهداشت دام، بهداشت عمومی و امنیت غذایی به استان و جلوگیری از ایجاد مخاطرات بهداشتی.
-تشکیل کمیته های فنی- تخصصی در اداره کل درخصوص موضوعات مختلفی از جمله بیماری های مشترک بین انسان و دام و بیماری های دامی و طیور، امنیت زیستی و موارد چالش های بهداشتی و تصمیم گیری جمعی تخصصی جهت آنها.
-تشکیل کمیته ها و تیم های رصد و پایش دارو، واکسن، مواد بیولوژیک و نهاده ها در صنعت پرورش دام و طیور برای مدیریت اقلام وارداتی با ارز دولتی و تامین نیاز دامداران و صنایع مرتبط استان ( کنترل و نظارت بر روند توزیع و قیمت در داروخانه های دامپزشکی، شرکت های پخش دارو، کارخانجات خوراک و اتحادیه تعاونی مرغداران و دامداران ).
-ارتقای موضوع آموزش و ترویج در زمینه های مختلف بهداشتی جهت بهره برداران و ذینفعان با مشارکت سازمان محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی.
-مشارکت فعال در کلیه بحران های طبیعی و تهیه دستورالعمل مدیریت بحران دامپزشکی و تعیین وظایف و مسوولیت ها در خصوص تمامی بیماری های مشترک بین انسان و دام و بیماری های دامی و طیور.
- توسعه توانمندی مرکز تشخیص و آزمایشگاه مرجع منطقه ای، برای تشخیص بیماریها و پایش مواد غذایی با منشاء دامی با راه اندازی شیوه های نوین تشخیص آزمایشگاهی با دستگاه های با تکنولوژی بالا مثل جذب اتمی، HPLC و مولکولی و معرفی برخی بخشهای آزمایشگاه بعنوان مرجع منطقه
ای بین استان های جنوب شرق از جمله بخش مولکولی (PCR.)
-انجام پژوهش های کاربردی در راستای حل چالش های استان.
-توان کارشناسی بالا اداره کل و شهرستان های استان.
-فعالیت در پایش و مراقبت بیماری های دام، طیور و آبزیان استان
بصورت مستمر.
اداره کل دامپزشکی استان کرمان با داشتن این توانمندی ها وکارشناسان مجرب موفق به کسب رتبه برتر در محور شاخص های اختصاصی در بین دستگاه های اجرایی شرکت کننده در بیست و یکمین یادواره شهید رجایی در سال 98 گردید.
رشد و شناسایی بیماری های دام، طیور وشیلات، درصد کاهش دوره زمانی(شناسایی تا مهار بیماری)، درصد کاهش تعداد کانون های آلوده و رشد نسبت خرید خدمت سازمان به اعتبارات دولتی مباحث مورد سنجش در محور شاخص های اختصاصی در این جشنواره بود که به دلیل عملکرد مناسب این اداره کل، مورد توجه و تایید کارشناسان ارزیاب این جشنواره قرار گرفت.
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی Blue difficult to see تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر رنگ فونت:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
تغییر رنگ پس زمینه:
تغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر فونت