رئیس شبكه دامپزشكی كوهبنان خبر داد : تشدید مبارزه با بیماری هاری در كوهبنان
خبرگزاری فارس: رئیس شبكه دامپزشكی شهرستان كوهبنان گفت: مبارزه با بیماری هاری در شهرستان كوهبنان تشدید شد و صد درصد سگهای صاحبدار علیه بیماری هاری واكسینه شدند.محمود زینالدینی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در كوهبنان اظهار داشت: با عقد قرارداد با بخش خصوصی و نظارت بخش دولتی جمعیت گاو شهرستان كوهبنان علیه بیماری تب برفكی واكسینه شدند.
وی بیان كرد: با انجام این عملیات كه از تاریخ 23 خردادماه سال جاری آغاز شده در مجموع 2 هزار راس گاو و گوساله علیه بیماری ایمن شدند.
زینالدینی افزود: بیماری تب برفكی پراهمیتترین بیماری دامی در كشور و از مسریترین و زیانبارترین بیماریهای دامی است كه علاوه بر تلفات دامهای جوان سبب افت تولید شیر، گوشت و تحلیل رفتن دامها میشود و خسارت اقتصادی سنگینی متوجه دامداران میكند.
وی با بیان اینكه بیماری تب برفكی به سهولت میتواند بین دامها گسترش یابد، گفت: با انجام واكسیناسیون فراگیر تمام گونههای دامی حساس به بیماری و همچنین اعمال اقدامات قرنطینهای و كنترل حمل و نقل دام میوان میزان درگیری بیماری را كاهش داد.
زینالدینی با اشاره به راهاندازی تولید واكسن تب برفكی در كشور بیان داشت: امیدواریم با قطع وابستگی به كشورهای خارجی و تولید واكسن بیش از نیاز كشور بتوانیم بیماری را در منطقه كاهش و در آینده به سمت ریشهكنی پیش برویم.
وی خاطرنشان كرد: دامداران با رعایت اصول بهداشتی و قرنطینهای از خرید هرگونه دام بدون هویت خودداری و بدومن اطلاع دامپزشكی، دامی را به دامداریهای خود وارد نكنند.
زینالدینی همچنین از مبارزه با بیماری هاری در شهرستان كوهبنان خبر داد و بیان كرد: صد درصد سگهای صاحبدار علیه بیماری هاری واكسینه شدند.
همچنین سرپرست شبكه دامپزشكی شهرستان رابر گفت: در كمتر از یك ماه 2 هزار و 700 رأس دام سنگین در رابر بر علیه بیماری تب برفكی واكسینه شدند.
فاطمه موحدی در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به اقدامات دامپزشكی در زمینه سلامت جمعیت دام كشور اظهار داشت: فاز اول واكسیناسیون همزمان تب برفكی در سال جاری در این شهرستان پایان یافت.
وی افزود: در این طرح همزمان كه از 22 خردادماه سال جاری آغاز و تا 15 تیر ماه ادامه داشت، 2 هزار و 700 رأس دام سنگین در رابر بر علیه بیماری تب برفكی واكسینه شدند.
موحدی با بیان اینكه این بیماری سبب بروز خسارات سنگین به صنعت دامپروری میشود، تصریح كرد: دامهای مبتلا به این بیماری با علائمی از قبیل تب بالا، وجود تاول در دهان و نوك پستان، آبریزش از دهان و لنگش شناخته میشوند.
وی بیان كرد: با توجه به مسری بودن این بیماری و راههای انتقال فراوان آن دامداران باید مراقب باشند تا از جابهجایی بیمورد دام جلوگیری كنند و در صورت ضرورت هرگونه جابهجایی دام حتما با هماهنگی شبكه دامپزشكی صورت پذیرد.
موحدی با اشاره به اینكه واكسیناسیون این تعداد دام در سطح شهرستان و به صورت خانه به خانه انجام شده است، عنوان كرد: واكسیناسیون مجدد «راپل» دامهایی كه برای نخستین بار واكسن دریافت كردهاند، برای ایمنی بیشتر نیز از 15 تیرماه تا 10 مردادماه ادامه دارد.
وی اذعان كرد: همه دامداران باید توجه داشته باشند تا با مشاهده هر یك از علائم این بیماری مراتب را سریعا برای رسیدگی به شبكه دامپزشكی شهرستان رابر گزارش كنند.
نظر دهید