مدیر کل دامپزشکی استان کرمان همزمان با هفته پدافند غیر عامل عنوان نمود:
دامپزشکی پیشرو در پدافند غیر عامل
مجموعه اقدامات غیر مسلحانه که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات و اقدامات نظامی و غیر نظامی دشمن می شود تحت عنوان پدافند غیر عامل تعریف می گردد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام این مطلب که دامپزشکی یکی از ارگان های مهم و پیشرو در بحث پدافند غیر عامل می باشد، گفت: این اداره کل در مصون داشتن جامعه از تهدیدات زیستی و عوامل بیولوژیک نقش حیاتی ایفا می کند.
این مقام مسئول افزود: در مبحث پدافند غیر عامل در حوزه دامپزشکی هر گونه غفلت میتواند موجب به خطر افتادن بهداشت و سلامت جامعه شود.
دکتر رشیدی گفت: بهمنظور ایجاد وحدت رویه، یکپارچگی و هماهنگی در اجرای برنامههای پیشبینی شده برای این هفته، برنامه هایی تنظیم شده است که به تشریح آنها پرداخت.
وی از برگزاری 12 مانور دورمیزی و عملیاتی مقابله با بیماری های دامی و مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، شاربن، تب کریمه کنگو وKHV در 16 شهرستان استان در طول هفته پدافند غیر عامل خبر داد و عنوان کرد: این مانورها با حضور گروه های واکنش سریع مقابله با تهدیدات زیستی دامپزشکی استان به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.
دکتر رشیدی از برگزاری رزمایش میدانی اطفاء حریق در محل آزمایشگـاه مرجع و منطقـه ای اداره کـل دامپزشکی استان کرمان در طـول هفتـه پدافند غیرعامل هفته خبر داد و گفت: دامپزشکی با پیش گیری از شیوع بیماری های دامی مشترک بین انسان و دام و نیز بیماری های دامی در جمعیت دام و طیور، در راستای پدافند غیر عامل عمل می نماید.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان از تجهیز وسایل اکیپ های واکنش سریع شهرستان ها خبر داد و اعلام کرد: پیش گیری از تهدیدات میکروبی و شیمیایی دشمن منطبق با اهداف پدافند غیر عامل می باشد که بدین منظور این اداره کل علاوه بر اجرای رزمایش های دوره ای به آموزش منظم کارکنان این اداره کل پرداخته است.
این مقام مسئول از جمله این برنامه های آموزشی به آموزش مدیران و کارکنان این مجموعه بر علیه تهدیدات زیستی و سایبری و ... اشاره کرد.
دکتر رشیدی اذعان کرد: با توجه به آغاز فصل سرما، لزوم آماده باش کامل و رعایت نکات پدافندی در خصوص پیشگیری از بیماری مشترک آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ضروری می باشد که البته اداره کل دامپزشکی استان کرمان تمهیداتی را در این زمینه اندیشیده است.
این مقام مسئول در این رابطه افزود: کلیه تمهیدات مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در رابطه با اتحادیه ها، شرکت تعاونی ها، مزارع مرغ تخمگذار، کشتارگاه ها و ... توسط معاون سلامت، ادارات بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور و نیز اداره نظارت بر بهداشت عمومی انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی کرمان به نگاه ویژه مسئولین استانی و کشوری به حوزه فعالیت های دامپزشکی اشاره کرد و گفت: با شناخت بیشتر مسئولین و مردم نسبت به حوزه بیماری های دامی در بحث پدافندغیرعامل و همچنین پذیرش آن به عنوان یک اصل در امور اجرایی، قطعاً خسارت های احتمالی از اینگونه حملات به حداقل ممکن خواهد رسید.
پدافند غیرعامل یک نوع مصونیت برای جلوگیری از خطرات و خسارتهای بعدی می باشد
دکتر محمود زین الدینی مسئول پدافند غیر عامل اداره کل دامپزشکی استان کرمان با بیان اینکه پدافند غیرعامل در واقع یک نوع مصونیت برای جلوگیری از خطرات و خسارتهای بعدی است، گفت: تهیه چارت مدیریت بحران صورت پذیرفته و لیستی از شهرستان های معین در حوادث مربوطه تعیین گردیده است.
این مقام مسئول گفت: اجرای گشت مشترک نظارت بهداشتی بر فرآورده های خام دامی در شهرستان های استان، نمایش تمامی توانمندی های اداره کل دامپزشکی استان از جمله به تصویر کشیدن توان آزمایشگاهی دامپزشکی استان در حوزه پدافند غیرعامل و اطلاع رسانی هدفمند از جمله دیگر برنامه های این مجموعه در این هفته می باشد.
دکتر زین الدینی از تقویت قرنطینه های دامپزشکی استان در راستای نقش آنها در جلوگیری از انتشار و توسعه بیماری خبر داد و اعلام کرد: برنامه های هفته نکوداشت پدافند غیرعامل سالجاری با شعار «پدافند غیرعامل، ایران پایدار» از هشتم لغایت 14 آبان ماه در این اداره کل برگزار میشود.
نظر دهید