توسط اداره كل دامپزشكي استان كرمان در روز عيد سعيد قربان صورت گرفت:
بیش از 12 هزار مورد بازرسی بهداشتی جهت پیشگیری از شیوع بیماریهای مشترك و اطمینان از سلامت گوشت قربانی
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان از انجام 12 هزار مورد بازرسی بهداشتی از دامهای زنده و لاشه های کشتار شده در روز عید قربان خبر داد.
وی بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر سلامت دامها و گوشت استحصالی را یكی از وظایف حاكمیتی دامپزشكی استان كرمان دانست و افزود: در ایام خاص كه میزان كشتار مخصوصاً توسط افراد عادی جامعه افزایش می یابد ضرورت تشدید این نظارتها بیش از پیش احساس می شود.
مدیركل دامپزشكی استان كرمان با اشاره به احتمال بروز بیماریهای مشترك هنگام ذبح دام توسط افراد عادی و خارج از كشتارگاه اظهار داشت: فرهنگ سازی اولین گام در راستای مبارزه و پیشگیری از بیماریهای مشترك می باشد.
وی افزود: نقش رسانه های محلی مخصوصاً صدا و سیمای مركز كرمان در پیشبرد اهداف دامپزشكی استان جهت فرهنگ سازی و آشنایی مردم این استان با روشهای پیشگیری از بیماری های مشترك بسیار مهم و كلیدی است.
دكتر زیدآبادی با تشكر از همكاری مجموعه رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری استان در اجرای طرح پیشگیری از بیماریهای مشترك و سلامت دامهای قربانی در ایام عید سعید قربان بیان كرد: : در این طرح 81 اكیپ دامپزشكی متشكل از 100 نفر دكتر دامپزشك، بازرس بهداشتی گوشت و ناظرین شرعی بر سلامت پیش از كشتار، ذبح بهداشتی و شرعی و بهداشت گوشتهای استحصالی نظارت كردند.
وی گفت: 81 اكیپ ثابت و سیار دامپزشكی در تمام شهرستانها استان به صورت فعال اقدام به بازرسی و نظارت های مربوطه در عید قربان نمودند.
زیدآبادی افزود: در روز عید سعید قربان جهت اطمینان از سلامت دامها ی قربانی، تعداد 10هزارو863 راس دام زنده مطابق ضوابط و مقررات تحت نظارت بهداشتی قبل و بعد از كشتار قرار گرفته اند.
مدیركل دامپزشكی استان كرمان ادامه داد: همچنین 2هزارو 565 مورد لاشه دام قربانی در این روز مورد بازرسی قرار گرفته اند.
وی یكی از مخاطرات كشتار قربانی را توزیع گوشت هر دام در سطح وسیع دانست و گفت: در صورت عدم سلامت گوشت امكان درگیری تعداد زیادی از شهروند با بیماری های مشترك و یا مسمومیت های غذایی وجود دارد.
غلامرضا زیدآبادی افزود: در روز عید قربان با انجام نظارت های بهداشتی 251 كیلوگرم گوشت و 413 قطعه آلایش خوراكی(مانند كبد،ریه و كلیه) غیرقابل مصرف و ناسالم از چرخه توزیع به عنوان گوشت قربانی و مصرف در سطح جامعه حذف گردیدند.
وی ضبط این مقدار گوشت ناسالم را گام مهمی در راستای تامین امنیت غذایی و پیشگیری از بیماریهای مشترك در استان كرمان دانست و متذكر شد: در ایام بازگشت حجاج نیز شاهد تمایل افراد به كشتار دام جلوی كاروانها و در معابر هستیم كه این امر یكی از اقدامات خطرساز برای بهداشت فرد و جامعه می باشد.
مدیركل دامپزشكی استان كرمان بروز بیماریهای مشترك را مهمترین خطر ذبح دام در معابر دانست و تصریح كرد: از مردم شریف استان درخواست داریم دامهای قربانی خود را فقط در كشتارگاه ذبح نمایند.
دكتر غلامرضا زیدآبادی مدیركل دامپزشكی استان كرمان در پایان ضمن تاكید مجدد بر اصل فرهنگ سازی در راستای پیشگیری از بیماریهای مشترك از تمام رسانه های استان اعم از خبرگزاریها،روزنامه ها و صدا وسیما درخواست نمود همچون گذشته مجموعه دامپزشكی استان را در مسیر مبارزه با بیماریهای مشترك همراهی نمایند.
نظر دهید