• 1401/09/07 - 06:04
  • تعداد بازدید : 412
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان خبر داد:

آغاز طرح واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین استان

بیماری تب برفکی یکی از مهمترین و استراتژیک ترین بیماری های مسری در دامهای زوج سم می باشد که در صورت شیوع، خسارات اقتصادی فراوانی را به واحدهای پرورش دام وارد می‌ کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام آغاز اجرای طرح واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دام سنگین استان، افزود: در راستای پیشگیری از بیماری تب برفکی، حمایت از تولیدکنندگان و حفظ و حراست از سرمایه‌های ملی، واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین با پوشش دهی کامل جمعیت دامی، از اواخر آبان ماه با مشارکت بخش دولتی و خصوصی در واحد های صنعتی، نیمه صنعتی و روستایی و عشایری به مدت 45 روز کاری در استان آغاز شده است.

وی ادامه داد: با توجه به پیگیری های مجدانه و جلب حمایت مسئولان استانی، این اداره کل اقدام به اجرای فاز دوم واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی در دام های سنگین با اولویت مناطق کانون و پر خطر  و نواحی که بیش از 4 ماه از آخرین واکسیناسیون انها گذشته نموده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه اصلی‌ترین هدف دامپزشکی در اجرای طرح پوشش حداکثری واکسیناسیون می باشد، اعلام کرد: در واکسیناسیون تب برفکی بیش از 50000 راس دام در استان، علیه این بیماری ایمن می شوند.

این مقام مسئول با اعلام اینکه یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از شیوع ویروس تب برفکی به عنوان یکی از زیانبارترین بیماری‌های دام، واکسیناسیون به موقع و منظم با استفاده از واکسن موثر می باشد، تصریح کرد: هر ساله، بیماری‌های مختلفی دام ها را درگیر می کند که این بیماری ها تهدیدی برای بهداشت دام و بهداشت عمومی جامعه می باشند.

وی عنوان کرد: بیماری تب برفکی به عنوان یکی از بیماری‌های ویروسی واگیر دار بوده که در صورت بروز، با علائم بالینی از قبیل تب، ریزش بزاق، کاهش اشتها، لنگش، کاهش وزن و کاهش تولید شیر مشاهده شده و می‌تواند خسارات اقتصادی فراوانی به واحدهای دامی در گیر بیماری وارد کند.

دکتر کاظمی نیا با بیان اینکه از مهم ترین راههای پیشگیری بیماری واکسیناسیون، کنترل تردد محموله های دام و فرآورده ها و اعمال مراقبت از بیماری در واحد های دامی می باشد، افزود: اگر چه واکسیناسیون نقش بسزایی در مقابله با این بیماری دارد، اما باید توجه داشت از انجا که این بیماری مانند بسیاری دیگر از بیماری‌های ویروسی، درمان خاصی ندارد، رعایت اصول بهداشتی، قرنطینه‌ای و اجرای اصول امنیت زیستی در کنار امر واکسیناسیون، در جلوگیری از بروز و شیوع این بیماری بسیار موثر می باشد.

دکتر کاظمی نیا گفت: از دامداران درخواست داریم ضمن همکاری با مأموران و مجریان طرح  برای حفظ سلامت دام‌های خود و جلوگیری از شیوع بیماری نسبت به اعمال شرایط بهداشتی در واحدهای دام اقدام نمایند.

دکتر صدیقه کاظمی نیا معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان اصول بهداشتی پیش گیری از این بیماری را ضدعفونی کردن دامداری ها، استفاده از آهک و آب آهک، شعله دادن به محیط و استفاده از مواد ضدعفونی و ... اعلام نمود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 294832
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه