دکتر فیروزه زارع پور رئیس اداره دامپزشکی نرماشیر
دامداران بیماری پاستورلوز را جدی بگیرند
دکتر فیروزه زارع پور رئیس اداره دامپزشکی نرماشیر گفت: پاستورولوز یک بیماری عفونی واگیر دار است که در جمعیت گاو اغلب به صورت سپتی سمی و در جمعیت گوسفند و بز عمدتا به صورت ضایعات تنفسی(پنومونی ) بروز می نماید. این بیماری یکی از مهمترین علل بیماری و مرگ و میر در بره ها و بزغاله ها می باشد، به خصوص در آنهایی که آغوز کافی دریافت نکرده و یا در آنها ایمنی ناشی از مصرف آغوز به هر دلیلی کاهش یافته باشد.
این مقام مسئول افزود: این بیماری بیشتر اوقات در حیواناتی اتفاق می افتد که تحت استرس هایی مانند: حمل و نقل، از شیر گرفتن، تغییر رژیم غذایی و یا تماس غیر ایمن با حیوانات بیمار و یا حیوانات تازه وارد به مزرعه قرار گرفته باشند. بیماری پاستورلوز عمدتا با علایم تنفسی در حیوان ظاهر شده و یکی از مهمترین علت های سرفه و تنگی نفس در گوسفند و بز می باشد.
وی گفت: کنترل عوامل زمینه ساز از طریق موارد بهداشتی و رعایت اصول زیستی مهمترین راهکار جلوگیری از انتقال این بیماری در بین دامها است.
دکتر زارع پور تصریح نمود: بیماری پاستورلوز جزو بیماریهای گروه ۲ دامپزشکی بوده و در صورت بروز، انجام واکسیناسیون توسط دامدار و مراکز واکسیناسیون بخش خصوصی دامپزشکی انجام میشود.
این مقام مسئول در پایان خاطر نشان کرد: به دامداران توصیه می شود در جهت پیشگیری و کنترل این بیماری، استرس را در دام به حداقل رسانده و در فصل بهار و پاییز (قبل از بارندگی) اقدام به واکسیناسیون برای ایجاد حفاظت و ایمنی طولانی تر و فعال در بره ها، با استفاده از دو دز واکسن پاستورولوزیس در گله انجام گیرد.
نظر دهید