• 1400/11/04 - 12:58
  • تعداد بازدید : 444
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تشریح بیماری تیلریوز توسط رییس شبکه دامپزشکی شهرستان بم

رییس دامپزشکی شهرستان بم در خصوص بیماری تیلریوز اظهار کرد: بیماری تیلریوز که در ایران بنام زردی معروف است، عامل این بیماری، انگلی خونی بنام تیلریا می باشد و به عنوان بیماری مشترک بین انسان و دام تلقی نمی شود. عامل بیماری توسط کنه ها از دام آلوده به دام سالم منتقل می شود. تزریق واکسن تیلریوز در فصول سرد یکی از روش های پیش گیری از این بیماری می باشد.

وی افزود: این بیماری از طریق گوشت به انسان منتقل نمی‌شود، اما گوشت به دلیل عوارض عمومی مانند تب دار و پر خونی و یا  زردی لاشه برای مصرف انسانی مناسب نبوده و در کشتارگاه‌ها گوشت دام‌های آلوده به بیماری را ضبط و معدوم می‌کنند.
خانم دکتر ابارقی مسئول مبارزه با بیماری های دام شهرستان افزود: با توجه به خشکسالی های اخیر متعاقب آن که منجر به ازدیاد کنه‌ها و انگل‌ها می‌شود و این انگل‌ها سیستم ایمنی دام را به طور قابل ملاحظه‌ای ضعیف می‌کند، واکسیناسیون که ترجیحا در فصول سرد سال و قبل از  آغاز فعالیت کنه‌ها انجام می‌شود، واکسن بیماری تیلریوز هم اکنون در مراکز مایه کوبی شهرستان موجود می باشد و دامداران جهت مایه کوبی دام های خود می توانند به مراکز مایه کوبی این شهرستان اقدام کنند، عمده‌ترین روش‌های پیشگیری از این بیماری علاوه بر واکسیناسیون و رعایت بهداشت دام، استفاده از جایگاه مناسب برای نگهداری دام، سمپاشی اماکن دامی و یا شعله دادن آنها به منظور مبارزه با کنه‌ها است.
مسعود اسدی پور ادامه داد: توصیه می‌شود جایگاه دام از سنگ، سیمان و مصالح با پوشش سیمانی بهسازی شود، همچنین جمع‌آوری خوراک باقی مانده از دام‌ها، جمع آوری کود و فضولات اهمیت ویژه‌ای در از بین بردن کنه‌ها دارد. سمپاشی مرتب جایگاه دام با سموم ضد کنه در فصول و زمان‌های مناسب و نیز سم پاشی بدن دام به روش حمام، اسپری و یا سموم خطی در از بین بردن انگل‌ها و پیشگیری از بیماری حائز اهمیت بوده و ضرورت دارد دامداران نسبت به رعایت این موارد برای پیشگیری از بروز خسارت اقدام کنند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان بم
  • کد خبر : 281054
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه