دکتر فیروزه زارع پور رئیس دامپزشکی نرماشیر:
بیماری آنتروتوکسمی عامل اصلی تلفات گوسفند و بز در فصل بهار
دکتر فیروزه زارع پور رئیس دامپزشکی نرماشیر در ارتباط با بیماری آنتروتوکسمی گفت: واکسیناسیون دامها با واکسن آنتروتوکسمی یکی از مهمترین عوامل جلوگیری از تلفات در گله است.
وی اظهار داشت: وقوع این بیماری تابعی ازتغییر جیره است، یعنی درهر فصلی که مشکلات تغذیه و تغییر جیره وجود داشته باشد منجر به بروز این بیماری می گردد. ولی در بهار و چرای آزاد که دسترسی دام به علوفه تازه و خوش خوراک ( خصوصاً دام عشایر و مرتع چرا) زیاد می شود، وقوع آن بیشتر است.
این مقام مسئول افزود: نام دیگر بیماری آنتروتوکسمی بیماری پرخوری یا قلوه نرمی است و در واقع هر گونه تغییر جیره غذایی در گله با به هم زدن سیستم گوارشی در دام باعث رشد زیاد عامل بیماری در دستگاه گوراش شده و سم حاصل از آن باعث بروز علائم بیماری شامل اسهال شدید، تشنج، زمین گیر شدن و ترشح بزاق و در خیلی از موارد باعث مرگ ناگهانی بدون سایر علائم میشود.
دکتر زارع پور تصریح کرد: درمان بیماری آنتروتوکسمی بطور عمده موفقیت آمیز نبوده و راهکار مناسب و آسانتر پیشگیری است. تمامی دام هایی که در شهرستان وجود دارند به منظور اینکه از بیماری آنتروتوکسمی در امان بمانند و جان خود را در اثر این بیماری از دست ندهند باید واکسینه شوند و واکسن آنتروتوکسمی حتما به تمامی گوسفندان و سایر دام ها زده شود، تزریق واکسن آنتروتوکسمی توسط بخش غیر دولتی با هزینه ی آزاد انجام می شود.
این مقام مسئول در پایان به دامداران توصیه نمود راههای پیشگیری از بیماری آنترو توکسمی ( پر خوری ) شامل انجام واکسیناسیون به موقع و تکرار یادآور واکسن پس از دو هفته ، کنترل بهداشتی حمل و نقل دام ، رعایت شرایط بهداشتی دامداریها ، رعایت ضوابط قرنطینه ای وضد عفونی جایگاه دامها را جدی بگیرند تا از خسارات احتمالی این بیماری کشنده در امان بمانند.
نظر دهید