هشدار دامپزشکی سیرجان در خصوص بیماری تب کریمه کنگو
رئیس دامپزشکی سیرجان گفت: با شروع فصل گرما و به دنبال کاهش نزولات جوی در سال جاری و خشکسالی شدید، شرایط مناسبی برای تکثیر این ویروس به وجود آمده به طوریکه افزایش انگلهای خارجی بدن دام بخصوص کنهها دور از انتظار نیست
زینلیپور ادامه داد: همچنین با وجود اینکه پرندگان به غیر از شترمرغ به این بیماری مقاومند، اما میتوانند با پخش کنههای آلوده در انتقال بیماری تاثیرگذار باشند.
او سمپاشی جایگاه نگهداری دام و حمامدادن دامها جهت از بین بردن کنهها، کشتار دام در کشتارگاهها، عدم کشتار در معابر عمومی، استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی (ماسک، عینک و دستکش) حین کشتار دام و شستشو و ضدعفونی مکانهای آلوده به خون و ترشحات دامها در کشتارگاهها را از راههای پیشگیری از ابتلا به کریمه ی کنگو عنوان کرد.
او افزود: از آنجایی که این بیماری در دام، بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و لاشه دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد (پیشسرد کش..تارگاه) قرار گیرد و پس از گذراندن زمان پیش سرد قطعهبندی و مصرف شود.
رئیس دامپزشکی سیرجان توصیه کرد: شهروندان با رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه بیشتر توجه کنند و از مصرف جگر به صورت نیم پخته خودداری کنند. همچنین بهتر است گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند؛ زیرا لاشه دام ها در کشتارگاه ها به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه در دمای ۰تا۴ درجه سانتی گراد نگهداری می شود و بعد از این مدت مصرف گوشت قرمز مشکلی برای انسان ندارد.
زینلیپور در پایان عمدهترین راههای انتقال بیماری تب کریمه کنگو به انسان، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و لهکردن آن با دست بدون پوشش، تماس با خون، ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده عنوان کرد.
نظر دهید