سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی عنوان کرد
ضرورت دفن لاشه دام های تلف شده
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی عنوان کرد: رها کردن لاشه دام در محیط اطراف دامداری می تواند مشکلات بسیاری رابوجود بیاورد و بعضا مشاهده شده که لاشه دام تلف شده مدتها در محوطه دامداری و یا اطراف آن رها می شود تا سگها و سایر حیوانات آن را مصرف نمایند که با گذشت زمان لاشه دچار فساد شده و این امر سبب گسترش عوامل بیماریزا به محیط اطراف و سایر دامداریها و شیوع بیماری های واگیر دامی و مشترک بین انسان و دام خواهد شد.
ملکوتی از دامداران خواست در خصوص محل دفن لاشه ها به نکات ذیل توجه نمایند:
1- زمین برای دفن لاشه ها وسعت کافی را داشته باشد و یا اینکه زمین با تلاقی نباشد.
2 – سوزاندن لاشه درمواقعی صورت پذیرد که زمین کافی برای دفن لاشه وجود ندارد و یا اینکه زمین باتلاقی باشد.
3-محل دفن لاشه دامها باید از رودخانه، نهر، قنات، چاه، ساختمان مسکونی و حریم جاده فاصله داشته و جهت وزش باد غالب به سمت مناطق مسکونی یا دامداری نباشد.
4-عمق چاله ۱.۵ تا ۲ متر باشد و از ضدعفونی کننده ها مانند آهک در زیر و روی لاشه دام استفاده گردد.
دکتر مهرنوش ملکوتی با اشاره به فواید دفن لاشه ها از جمله عدم انتشار بوی تعفن، عدم نیاز به تجهیزات فنی خاص گفت:دامداران با انجام این امر به ظاهر ساده می توانند در حفظ بهداشت جمعیت دامی، حفظ بهداشت محیط زندگی انسان و حفظ بهداشت محیط زیست گام موثری بردارند.
وی افزود: با توجه به اینکه خشکسالی های اخیر سبب کمبود غذا برای حیوانات حیات وحش گردیده و در نتیجه آن سبب نزدیک شدن وحوش (مخازن بیماری هاری) به مناطق مسکونی جهت دستیابی به غذا گردیده است.که رها سازی لاشه ی دام ها در فضای آزاد باعث تشدید این موضوع و همچنین ازدیاد سگ های بلاصاحب می گردد.
ملکوتی در پایان ضمن قدردانی از مجموعه شهرداری گنبکی که کمک شایانی در جمع آوری و دفن لاشه دام های رها شده داشتند، تصریح کرد:متولی جمع آوری لاشه دامها شبکه دامپزشکی نیست ولی تلاش میشود تا با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی صحیح، از این اقدام دامداران پیشگیری کرد و بایستی مردم آگاه شوند که رها سازی لاشه دام مصداق تهدید علیه بهداشت عمومی است و برابر قانون مجازات اسلامی جرم محسوب میشود.
نظر دهید