مدیر کل دامپزشکی استان کرمان عنوان نمود:
سلامت و امنیت غذایی از مهمترین ارکان یک جامعه است
هفتم ژوئن ( 17 خرداد) روز جهانی ایمنی مواد غذایی نامگذاری شده است که هر ساله بهمنظور یادآورشدن اهمیت و نقش بیماریها با منشا غذا و توجه به پیشگیری از این بیماریها و ارتقای سطح آگاهی جامعه در این رابطه، روز جهانی ایمنی غذا برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: افزایش روز افزون جمعیت جهان، کمبود مواد غذایی و محدودیت منابع تولید باعث شده که مسائل مربوط به تامین موادغذایی سالم و بهداشتی در راس کلیه مباحث جامعه قرار گیرد و دامپزشکی به عنوان متولی سلامت مواد غذایی و امنیت غذایی با منشاء دامی، یکی از ارکان اساسی زمینه ساز امنیت غذایی جامعه محسوب می گردد.
وی اعلام کرد: مسأله غذا یک موضوع بسیار حساس و راهبردی است و اگر از زنجیره تولید تا توزیع مواد غذایی به خوبی مراقبت شود میتوان جامعهای سالم داشت.
دکتر رشیدی تصریح کرد: بدون تامین ایمنی و سلامت موادغذایی، امنیت غذایی برقرار نمیشود بنابراین مخاطراتی که از طریق موادغذایی منتقل می شود میتواند سبب بروز بیماری در مصرفکنندگان شود و این امر از جنبه تامین و برقراری امنیتغذایی نیز بسیار حائز اهمیت می باشد.
دکتر رشیدی افزود: دامپزشکی بنا به وظیفه قانونی ذاتی خود عهده دار بهداشت دام و فرآورده های خام دامی است و برای رسیدن به این هدف تمامی تلاش خود را به کارگرفته تا با تامین سلامت دام و فرآورده های آن باعث ایمنی فرآورده های دامی و درنهایت سلامت مصرف کنندگان و ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه شود.
وی گفت: ایمنی موادغذایی علاوه بر ارتباط تنگاتنگ با امنیتغذایی، نقش مهمی در اقتصاد جامعه دارد و به همین دلیل ایمنی و سلامت غذا یکی از ارکان توسعه پایدار در هر جامعه می باشد و دامپزشکی از این منظر هم نقش مهمی ایفاد می نماید.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: بیشترین اقدامات انجام گرفته توسط بخش دولتی و خصوصی دامپزشکی دراین رابطه شامل کنترل بهداشتی دامداری ها، مراکز تکثیر و پرورش آبزیان و مرغداری ها، کنترل بهداشت کارخانجات تولیدکننده خوراک دام، طیور و آبزیان، کنترل بهداشتی دام در دامداری ها، کنترل و نظارت بهداشتی برمصرف داروهای دامپزشکی، کنترل و نظارت بهداشتی برتردد و نقل و انتقال دام زنده و فرآورده های آن، نظارت و کنترل بهداشتی برکشتارگاه های دام و طیور و مراکز فرآوری و بسته بندی فرآورده های خام دامی، نظارت وکنترل بهداشتی مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و میادین دام می باشد.
وی با اعلام اینکه هدف دامپزشکی ارتقای بهداشت عمومی و سلامت جامعه می باشد، گفت: تضمین کیفیت و سلامت فرآورده های خام دامی همراه با افزایش بهره وری و ارتقای کیفیت این محصولات و تولید فرآورده های سالم و ارگانیک با فعالیت های دامپزشکان محقق می گردد و با تحقق این امر، در نیل به شعار سال" تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها" گام های موثر بر داشته می شود.
دکتر رشیدی گفت: دامپزشکان به عنوان حافظان سلامت غذایی خطر بیماری های واگیر و مشترک بین انسان و دام را از جامعه دور می کنند و سلامتی جامعه بطور مستقیم مرهون تلاش آنان می باشد.
وی از کنترل کیفیت فراورده های خام دامی با انجام آزمایش های متعدد از جمله کشت میکروبی فراورده های خام دامی و آنالیز شیمی در آزمایشگاه مرجع و منطقه ای این ارگان خبر داد و افزود: آزمایشات جستجوی سالمونلا، شمارش کلی فرم، جستجو و شمارش استافیلوکوکوس اورئوس، شمارش کلی میکروب های هوازی، تقلبات شیر و ... در آزمایشگاه مرجع و منطقه ای این اداره کل انجام می شود.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در پایان اعلام کرد: از شهروندان عزیز تقاضا داریم در برقراری سلامت غذایی، حامی دامپزشکی باشند و با مشاهده گوشت و یا سایر فراورده های دامی مشکوک بی درنگ از طریق سامانه 1512 در تمام ساعات شبانه روز کارکنان ما را مطلع نمایند.
نظر دهید