• 1403/08/09 - 11:10
  • تعداد بازدید : 70
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان همزمان با هفته پدافند غیر عامل عنوان نمود:

دامپزشکی یکی از ارگان های مهم و پیشرو در بحث پدافند غیر عامل می باشد

مجموعه اقدامات غیر مسلحانه که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات و اقدامات نظامی و غیر نظامی دشمن می شود تحت عنوان پدافند غیر عامل تعریف می گردد. به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر محمد خلیلی وند مدیر کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام این مطلب که دامپزشکی یکی از ارگان های مهم و پیشرو در بحث پدافند غیر عامل می باشد، گفت: دامپزشکی یکی از سازمانهای مهم و پیشرو در بحث پدافند غیر عامل است که در مقابل تهدیدات بیولوژیکی و تامین امنیت غذایی افراد جامعه نقش مهم و حیاتی دارد.

وی اظهار داشت: با توجه به وظایف و مأموریت‌های سازمان دامپزشکی کشور، در تأمین بهداشت دام و مبارزه علیه بیماری‌های واگیر و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و همچنین تضمین امنیت و سلامت مواد غذایی می‌توان گفت که نوع وظایف و مأموریت ‌های سازمان دامپزشکی به دلیل اینکه باید واکنش سریع در مقابل بیماری‌ها داشته باشد، ارتباط تنگاتنگی با مباحث پدافند غیرعامل دارد.

دکتر خلیلی وند با تاکید اعلام کرد: یکی از حوزه های مهم در پدافند غیر عامل حوزه زیستی است که خود شامل شش  بخش انسان، دام، گیاه، محیط زیست و منابع طبیعی (هوا، خاک، آب‌های سطحی و زیرزمینی، جنگل‌ها، مراتع، حیات وحش، پارک‌های ملى و آثار ملی طبیعی)، غذا و دارو و صنایع مرتبط با آن و آب آشامیدنی است.

وی ادامه داد: حوزه‌ی دام با بخش‌های دیگر تعامل نزدیک دارد که  بعضی از ویژگی‌های عمومی حوزه‌ی زیستی را به طور شاخص تر دارد؛ از جمله تکثیر و انتقال سریع عوامل زیستی و بیماریزا در حوزه‌ی دام با توجه به جمعیت، تنوع و پراکندگی گسترده دام کشور، کم هزینه بودن فرآیند تولید و به کارگیری عوامل زیستی در حوزه‌ی دام با توجه به مرزهای طولانی کشور، امکان پنهان کاری در عملیات، متنوع بودن سناریو های تهدید و انواع سیستم‌ های پرورش دام در کشور و همچنین بیماری‌های نوپدید وقتی اتفاقی بیفتد، با یک تهدید زیستی روبه‌رو خواهیم بود که می‌تواند خسارات هنگفتی را به‌وجود آورد.

دکتر خلیلی وند بیان کرد: تهدیدات حوزه‌ی دام از سه جهت عمده قابل بررسی هستند که شامل ضررهای اقتصادی سنگین ناشی از بیماری‌های دام و تهدید امنیت غذایی از طریق کاهش تولید محصولات دامی مثل گوشت و تخم مرغ و شیر، آلودگی مواد غذایی با منشأ دامی و  انتشار بیماری‌های مشترک انسان و دام می باشد.

وی از برگزاری  مانورهای دورمیزی و میدانی  مقابله با بیماری های دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله انفلوانزای فوق حاد پرندگان، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و هاری در طول هفته پدافند غیر عامل سالجاری خبر داد و عنوان کرد: این مانورها  با حضور گروه های واکنش سریع مقابله با تهدیدات زیستی دامپزشکی استان به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.

دکتر خلیلی وند اذعان کرد: با توجه به آغاز فصل سرما، لزوم آماده باش کامل و رعایت نکات پدافندی در خصوص پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ضروری می باشد که البته اداره کل دامپزشکی استان کرمان تمهیداتی را در این زمینه اندیشیده است  و در این راستا مانور میدانی انفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان سیرجان برگزار می گردد.

دکتر سعیده رزبان مسئول پدافند غیر عامل اداره کل دامپزشکی استان کرمان با بیان اینکه پدافند غیرعامل در واقع یک نوع مصونیت برای جلوگیری از خطرات و خسارت‌های بعدی است، گفت: برنامه‌های هفته نکوداشت پدافند غیرعامل سالجاری از پنجم لغایت 11 آبان‌ماه با شعار «پدافند غیر عامل، تدبیر امروز، آسایش فردا» شامل برگزاری رزمایش دورمیزی و میدانی با محوریت پیش گیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله انفلوانزای فوق حاد پرندگان، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و هاری و ... در 17 شهرستان استان می باشد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 329109
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه