مدیر کل دامپزشکی استان کرمان خبر داد:
توصیه های دامپزشکی درخصوص پیش گیری از بیماری تب برفکی
بیماری تب برفکی یکی از بیماری های مهم و استراتژیک در دامهای زوج سم می باشد که در صورت شیوع، خسارات اقتصادی فراوانی را به واحدهای پرورش دام وارد می کند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر محمد خلیلی وند مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: دامداران برای پیشگیری از بیماری تب برفکی باید توصیه های بهداشتی قرنطینه ای دامپزشکی در زمینه نقل و انتقال دامهای زنده را به دقت رعایت کنند.
وی با اعلام تمدید اجرای طرح واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دام سبک و سنگین استان، افزود: در راستای پیشگیری از بیماری تب برفکی، حمایت از تولیدکنندگان و حفظ و حراست از سرمایههای ملی، واکسیناسیون تب برفکی دام سبک و سنگین با پوشش دهی کامل جمعیت دامی، از سوم آذر ماه در واحد های صنعتی، نیمه صنعتی و روستایی و عشایری آغاز شده که تا 15 بهمن تمدید گردید.
وی گفت: اصلیترین هدف دامپزشکی در اجرای این طرح پوشش حداکثری واکسیناسیون و حفاظت از سرمایه های دامی در جمعیت دام سبک و سنگین استان می باشد .
این مقام مسئول با اعلام اینکه یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از شیوع ویروس تب برفکی به عنوان یکی از زیانبارترین بیماریهای دام، واکسیناسیون به موقع و منظم با استفاده از واکسن موثر می باشد، تصریح کرد: هر ساله، بیماریهای مختلفی دام ها را مبتلا می کند که این بیماری ها تهدیدی برای بهداشت دام و بهداشت عمومی جامعه می باشند.
این مقام مسئول عنوان کرد: این بیماری با واگیری فراوان در بین دامها، باعث کاهش وزن و تولید شیر دام می گردد که از این منظر خسارت اقتصادی فراوان به دامداران وارد میکند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: علائم بیماری تب برفکی شامل بروز زخمهای شدید در دهان، لثه و پستان گوسفند، لاغری و کاهش شیر در گاوها و مرگ و میر دام میشود و از انجا که این بیماری مانند بسیاری دیگر از بیماریهای ویروسی، درمان خاصی ندارد، رعایت اصول بهداشتی، قرنطینهای و اجرای اصول امنیت زیستی در کنار امر واکسیناسیون، در جلوگیری از بروز و شیوع این بیماری بسیار موثر می باشد.
وی اعلام کرد: اصول بهداشتی پیش گیری از این بیماری شامل ضدعفونی کردن دامداری ها با استفاده از آهک و آب آهک، ممانعت از پیاده شدن راننده حمل شیر و خودروهای حمل مواد اولیه خوراک در داخل دامداری، ضدعفونی خودروهای حمل شیر با دقت و توجه ویژه، شعله دادن به محیط و استفاده از مواد ضدعفونی، محدودیت تردد افراد و خودروهای غیر ضروری به دامداری، کنترل کارگران و پرسنل دامداری جهت رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه ای، بررسی و مانیتورینگ دامهای گله با دقت هرچه بیشتر برای مشاهده هرگونه یافته بالینی مشکوک به تب برفکی از جمله سیلان بزاق و ... می باشد.
وی آموزش دامداران را یکی از راههای موثر در کنترل این بیماری اعلام کرد و افزود: این اداره کل با روشهای مختلف نظیر ارسال پیامک، آموزش چهره به چهره و انتشار اخبار مربوطه در رسانهها، اطلاعات و نکات پیش گیری لازم این بیماری را به دامداران داده است.
دکتر خلیلی وند در پایان با بیان اینکه پوشش واکسیناسیون زمانی جواب می دهد که دامداران نکات بهداشتی و قرنطینه ای را در دامداری تحت فعالیت خود را، به نحو شایسته انجام دهند و از جابجایی و نقل و انتقال دام بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی خودداری کنند، از دامداران خواست جهت پوشش حداکثری واکسیناسیون با اکیپ های مایه کوبی دامپزشکی همکاری نمایند .
نظر دهید