توصیه های بهداشتی دامپزشکی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان توصیه هایی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز ارائه کرد.
دکتر علیرضا زینلی پور اظهار کرد: ماهی قرمز نماد طراوت و حیات بوده و باعث آرامش اعضای خانواده میشود و در ایام نوروز هزاران قطعه ماهی قرمز توسط شهروندان خریداریشده و جهت زینت سفرههای هفتسین استفاده میشود.
وی افزود: شهروندان لازم است ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی تهیه و ضرورت دارد در خرید و نگهداری آنها به چند توصیه مهم بهداشتی دامپزشکی توجه کنند.
دکتر زینلی پور تشریح کرد: از خرید ماهیان مریض و بیحال و دارای لکههای سفید و قرمز درروی پوست بدن خودداری کرده و از کودکان خود بخواهید از دست زدن و بازی کردن با ماهی خودداری کنند زیرا ممکن است عوامل بیماریزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل نمایند.
وی گفت: شهروندانی که سابقه بیماری پوستی و آلرژی دارند برای تعویض آب ماهی و شستشوی ظروف نگهداری آن حتماً از دستکش استفاده کرده و ظروف نگهداری ماهی را بانمک طعام ۳ درصد یا پرمنگنات سدیم، پرکلرین و بتادین ضدعفونی کنند.
دکتر زینلی پور تصریح کرد: بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی ۲۵-۲۲ درجه سانتی گراد و بهترین PH ۸-۸/۶ هست و اگر از آب شرب شهری جهت تعویض آب ماهیان استفاده میشود جهت کلرزدایی، آب مورداستفاده را یک شبانهروز در ظروف دهانگشاد و در هوای آزاد قرار داده تا کلر موجود در آب از بین برود، سپس با آب کلرزدایی شده، آب ماهیان عوض شود.
وی بیان کرد: آب ماهی تعویضی را مستقیماً در چاه فاضلاب تخلیه نموده و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری نمایند.
دکتر زینلی پور درپایان تأکید کرد: در روز طبیعت ماهی قرمز نباید در آبهای آزاد و منابع آبی رهاسازی شود؛ و بهترین مکان برای آزادسازی این ماهیان محلهای آمادهشده توسط شهرداری است.
نظر دهید