• 1403/03/26 - 10:13
  • تعداد بازدید : 158
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تشریح بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توسط رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که توسط نوعی ویروس منتقل و باعث تب خونریزی دهنده حاد می شود و میتواند باعث فوت بیمار گردد.

کامران شفائی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که توسط نوعی ویروس منتقل و باعث تب خونریزی دهنده حاد می شود و میتواند باعث فوت بیمار گردد. عامل بیماری نوعی ویروس و مخزن این ویروس در طبیعت کنه های سخت هستند که به دنبال خونخواری از دامها ( گوسفند، بز، گاو، شترمرغ و … ) باعث آلوده شدن دامها به این ویروس شده و این در حالیست که این بیماری در دامها هیچگونه علامت مشخصی ندارد اما دامها بعنوان ناقل بیماری باعث انتقال ویروس عامل بیماری به انسان می گردند.

وی افزود: این ویروس مقاومت بالائی ندارد و اقداماتی نظیر پختن گوشت، پاستوریزه کردن شیر، استفاده از ضد عفونی کننده ها و کاهش PH عامل بیماری را از بین می برند. راههای انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ( CCHF ) شامل : ۱ نیش کنه آلوده به ویروس ۲ له کردن کنه آلوده و تماس با ترشحات ان ۳ تماس پوست، زخم و مخاطات بدن انسان با خون و ترشحات، گوشت و احشاء دام آلوده۴ تماس پوست ، زخم و مخاطات بدن انسان با خون و ترشحات انسان آلوده می باشد.

 وی افزود : با توجه به راههای انتقال بیماری افرادی که با کنه یا دام و انسان آلوده در تماسند در معرض خطر هستند و شامل دامداران، قصابان، سلاخها و پرسنل کشتارگاه دام، دامپزشکان و پرسنل دامپزشکی، پزشکان و پرستاران و پرسنل درمانی و زنان خانه دار و … می باشند. علائم بیماری در انسان ابتدا با علائمی شامل : ۱ تب و لرز و بی اشتهائی ۲ سردرد شدید و گیجی ۳ دردهای عضلانی خصوصا گردن، کمر و پشت و پاها ۴ درد شکمی، اسهال و استفراغ ۵ التهاب و پر خونی ملتحمه چشم و درد چشم و حساسیت به نور ۶ گلودرد و ضایعات خونریزی نقطه ای بروز میکند و در ادامه بیماری وارد فاز خونریزی دهنده می شود که بایستی با شروع علائم اولیه و قبل از شروع علائم خونریزی، بیمار به مرکز درمانی مراجعه نماید. راههای پیشگیری از این بیماری شامل: ۱ جلوگیری از حمل و نقل غیر مجاز دام و خصوصا قاچاق دام ۲ کاهش جمعیت کنه ها با سمپاشی دامداریهاو حمام ضد کنه دامها و استفاده از داروهای ضد انگل خارجی (( سمپاشی بدن دام با حمام ضد کنه به میزان یک لیتر سم در هزار لیتر آب ) و ( سمپاشی جایگاه و محوطه دامداری به میزان دو لیتر سم در هزار لیتر آب ) و(داروی ضد انگل آیورمکتین با دوز هر ۵۰ کیلوگرم وزن بدن تزریق یک سی سی زیر پوست و تکرار ان دو هفته بعد ). لازم به ذکر است به منظور اثربخشی حداکثری عملیات بایستی کود دامداری قبل از سمپاشی تخلیه گردد و در صورت امکان محلولپاشی با آب آهک در کف دامداری صورت گیرد ۳ استفاده از لوازم حفاظت شخصی ( دستکش، ماسک، لباس مناسب، عینک و … ) در مورد تمامی افرادی که با خون یا ترشحات انسان یا دام آلوده در تماسند ۴ استفاده از لباس مناسب به منظور جلوگیری از گزش کنه و پرهیز از له کردن کنه با دست –۵ استفاده از دستکش در زمان تماس با لاشه و احشاء دام و خصوصا خرد کردن گوشت-۶-پرهیز از کشتار غیر مجاز در خارج از کشتارگاه دام و پرهیز از خرید و مصرف گوشت بدون مهر و لیبل سازمان دامپزشکی کشور از مراکز و افراد غیر مجاز ۷ نگهداری لاشه دام و گوشت و احشاء بعد از ذبح به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد ( پائین یخچال یا پیش سرد کشتارگاه دام،در این مرحله گوشت نبایسی منجمد گردد ) به منظور رخداد پدیده جمود نعشی و کاهش PH لاشه که در نتیجه بافت لاشه اسیدی شده و حتی در صورت وجود عامل بیماری ،ویروس نابود خواهد شد.

در پایان وی ضمن تبریک پیشاپیش عید سعید قربان افزود بازرسان این شبکه ، نظارت بهداشتی و شرعی بر دام های قربانی را به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت های قربانی و تأمین بهداشت عمومی بصورت ویژه انجام می دهند و با هماهنگی های انجام شده با شهرداری محترم شهرانار کشتارگاه دام این شهرستان در روز عید سعید قربان در ساعت مذکور آماده ارائه خدمات بصورت رایگان می باشد و از همشهریان محترم درخواست کرد به منظور جلوگیری از انتقال بیماری های مشترک بین انسان و دام خصوصا بیماری مذکور، دام های قربانی خود را در کشتارگاه دام انار و تحت نظارت بازرسین بهداشتی و شرعی ذبح نمایند وگوشتهای قربانی دریافتی را در داخل یک ظرف درب دار و در پایین یخچال (۰ تا ۴ درجه )نگهداری نموده و بعد از ۲۴ ساعت و با استفاده از دستکش خرد نمایند.لازم به ذکر است این شبکه آماده پاسخگویی به سئوالات همشهریان گرامی و هماهنگی های لازم جهت نظارت بهداشتی بر دام های قربانی با شماره های تماس ۳۴۳۸۷۸۶۰ و ۳۴۳۸۶۶۹۵ می باشد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان انار
  • کد خبر : 321088
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه