مدیر کل دامپزشکی استان از واکسیناسیون علیه بیماری بروسلوز خبر داد:
ایمن سازی 700 هزار راس دام سبک و سنگین استان
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اعلام کرد: بروسلوز(تب مالت) به عنوان یکی از مهمترین بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می گردد که منجر به از دست رفتن ارزش های اقتصادی دام های مبتلا و همچنین باعث ابتلای انسان می گردد و به همین دلیل حائز اهمیت بسیار می باشد.
دکتر رشیدی اظهار کرد: در همین راستا اداره کل دامپزشکی استان کرمان هر ساله مبارزه همه جانبه با بیماری تب مالت را در برنامه کاری خود قرار داده است.
این مقام مسئول در این رابطه افزود: در استان کرمان هر ساله واکسیناسیون تب مالت یا بروسلوز در دام سبک و سنگین توسط دامپزشگی صورت می گیرد که تاکنون حدود 700 هزار رأس دام سبک و سنگین مورد انجام واکسیناسیون تب مالت قرار گرفتهاند.
دکتر رشیدی اعلام کرد: واکسیناسیون دام ها، شناسایی و حذف دام های آلوده و بخصوص آموزش افراد جامعه و دامداران از مهمترین راه های کاهش بیماری در جمعیت حیوانی و انسانی می باشد.
وی با اشاره به این که دامهایی که به این بیماری مبتلا شدهاند باید از گله حذف شوند، گفت: این بیماری در دام از لحاظ بالینی علائم مشخصی ندارد و سقط جنین، ناباروری و کاهش تولید شیر از عمده ترین علائم بیماری بروسلوز در دام است و تنها راه مبارزه با آن پیشگیری از طریق واکسیناسیون است.
دکتر رشیدی راههای انتقال بیماری به انسان را مصرف شیر خام آلوده یا فرآوردههای لبنی حاصل از آن که به خوبی جوشانده نشدهاند، استنشاق هوای آلوده در محیطهای نگهداری دام، ورود باکتری از راه خراشهای پوستی و ملتحمه چشم اعلام کرد.
دکتر رشیدی اعلام کرد: موارد بروسلوز انسانی ناشی از مصرف گوشت و فرآوردههای آن کمتر از موارد ناشی از مصرف فرآورده های لبنی آلوده است که دلیل این امر پختن مناسب گوشت دام و حساسیت باکتری بروسلا(عامل بیماری تب مالت) به دماست.
این مقام مسئول گفت: از علائم این بیماری در انسان، تب مواج، عرق شدید، سردرد، ضعف، کاهش وزن، افسردگی، درد کمر، پشت و مفاصل می باشد که میتواند پس از چند هفته تا چند ماه، از بین برود و دوباره نمود کند و در برخی افراد تب مالت میتواند مزمن شده و علائم آن تا چندین سال ادامه یابد.
وی در پایان به همشهریان توصیه نمود: از آنجایی که مصرف شیر خام و فرآورده های لبنی آلوده خصوصا پنیر محلی تازه، سر شیر و بستنی خامه دار غیر پاستوریزه یا تماس با جنین سقط شده دامها عمده ترین راه انتقال بیماری تب مالت به انسان است جا دارد شهروندان در خصوص رعایت اصول بهداشتی توجه لازم را داشته باشند و حتی الامکان از شیر پاستوریزه استفاده نمایند و در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه؛ شیر فله را قبل از مصرف به مدت پنج دقیقه بجوشانند.
دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان همچنین به همشهریان توصیه کرد که از وسایل حفاظتی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس غیر قابل نفوذ در زمان تماس با دام استفاده نمایند و همچنین از مصرف پنیر تازه محلی خودداری نمایند.
نظر دهید