مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اعلام کرد:
اقدامات ضربتی دامپزشکی در پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماریهای واگیر در دام های اهلی و وحشی است که قابل انتقال به انسان می باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ضمن هشدار به شهروندان به جهت پیش گیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان به تشریح اقدامات دامپزشکی در پیش گیری از این بیماری پرداخت.
این مقام مسئول با اعلام گزارش افزایش موارد مبتلایان بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان و کشور و گزارش مواردی از مرگ و میر ناشی از این بیماری در سطح کشور، بیان کرد: دامپزشکی بمنظور پیش گیری از این بیماری با الویت و بصورت ضربتی اقدامات لازم را انجام داده است.
وی گفت: دامپزشکی با اطلاع رسانی و هماهنگی با دهیاری ها، شوراهای محلی و با استفاده از امکانات محلی، جهاد کشاورزی، سپاه پاسداران، بسیج مهندسی کشاورزی و با کمک گرفتن از فرمانداری ها نسبت به سمپاشی اماکن دامی و حمام ضد کنه دام در تمام دامداری های شهرستان های استان بویژه مناطق دارای سابقه بیماری به سرعت اقدام نموده است.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در این رابطه افزود: سمپاشی محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در استان هر ساله انجام می گردد بطوری که در سال گذشته بیش از یک میلیون راس دام سمپاشی شده است، همچنین برای این منظور طرح ضربتی سم پاشی اماکن دامی با مشارکت نیروهای بسیج جامعه کشاورزی به صورت کاملاً رایگان در استان انجام شده است که از ابتدای سال تاکنون بیش از 400هزار راس دام و بیش از یک میلیون و 900000 متر مربع جایگاههای نگهداری دام سمپاشی شده است.
دکتر رشیدی افزود: همزمان اقدامات ترویجی و آموزشی و اطلاع رسانی از طریق رسانه های محلی، بهروزان و خانه های بهداشت، اداره آموزش ترویج جهاد کشاورزی، تریبون نماز جمعه و سایر امکانات موجود در شهرستان، در خصوص اعلام مخاطرات بیماری و رفتارهای خطرناک از جمله ذبح دام در منازل و خارج از کشتارگاه و آموزش راه های پیشگیری از بیماری صورت گرفته است.
این مقام مسئول بیان کرد: نیروهای دامپزشکی از کشتار دام در حاشیه شهر و خارج از کشتارگاه جلوگیری نموده و افراد خاطی را به دادستان معرفی می نمایند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: از مردم درخواست داریم از کشتار دام در منزل و خارج از خانه خودداری کنند که در خصوص مخاطرات ذبح دام در منازل اطلاع رسانی لازم صورت گرفته است.
وی گفت: آموزش چوبداران، سلاخان، قصابان، دامداران و کسانی که بصورت مستقیم با دام سرو کار دارند در خصوص مخاطرات ناشی از نیش کنه و تماس مستقیم با خون و ترشحات بدن دام و ضرورت اقدامات حفاظتی، در الویت برنامه های دامپزشکی می باشد که تاکنون دوره های آموزشی ترویجی متعدد ویژه بهره برداران در این خصوص صورت گرفته است.
این مقام مسئول از همکاری روسای ادارات دامپزشکی شهرستان ها با مسئولین کشتارگاه های دام استان بمنظور سمپاشی میدان نگه داری دام در کشتارگاه بصورت مرتب و منظم خبر داد و گفت: همچنین بر عملیات سمپاشی منظم تمام میدان های عرضه دام اطراف شهر نظارت جدی صورت گرفته است و با موارد تخلف برخورد می گردد.
دکتر رشیدی گفت: بازرسین بهداشتی دامپزشکی مستقر در کشتارگاه ها بر رعایت نکات ایمنی و استفاده از وسایل حفاظت شخصی توسط سلاخان و قصاب ها و کارگران کشتارگاه ها نظارت دقیق داشته و با هرگونه سهل انگاری و عدم رعایت مقررات بهداشتی و ایمنی برخورد می نماید.
وی گفت: این بازرسان بهداشتی دامپزشکی بمنظور پیش گیری از این بیماری بر انتقال و نگه داری لاشه ها به پیش سرد کن و نگهداری حداقل به مدت 24 ساعت لاشه در پیش سردکن بصورت دقیق نظارت نموده و از خروج لاشه از کشتارگاه قبل از طی مرحله پیش سردکن اکیدا جلوگیری می نمایند و همچنین نظارت می نمایند که حمل لاشه ها در شرایط بهداشتی و با زنجیره سرد انجام گردد.
دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در پایان گفت: امید است با اقدامات همه جانبه و سریع و نظارت های دقیق و مستمر دامپزشکی، شاهد فروکش کردن بیماری در سطح استان بوده و از بروز موارد جدید و خدای ناکرده مرگ و میر ناشی از بیماری در استان پیشگیری شود.
نظر دهید