سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان خبر داد:
اجرای واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک در استان
بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) یک بیماری کشنده حاد با واگیر بسیار بالا می باشد که نشخوار کنندگان کوچک را درگیر می کند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام اجرای واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک در جمعیت دام سبک استان، گفت: در راستای حفظ و حراست از جمعیت دامی استان و با هدف پیشگیری از این بیماری و کنترل و ایجاد ایمنی دامهای سبک بر علیه بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک و یا بیماری پی پی آر؛ عملیات اجرای طرح سراسری و رایگان واکسیناسیون علیه این بیماری در سطح استان از اواسط اردیبهشت ماه در استان آغاز شده است که تا پایان تیرماه ادامه دارد.
این مقام مسئول مهمترین اهداف اجرای این طرح ملی را کاهش کانون های بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک و زمینه سازی شرایط لازم برای ریشه کنی آن در سال های آینده در استان اعلام نمود.
دکتر کاظمی نیا با اعلام اینکه در اجرای این طرح ملی از توان و ظرفیت بخش خصوصی استان استفاده شده است، اظهار کرد: پیش بینی می شود که در این طرح ملی 95 درصد دام های سبک استان با اولویت حاشیه مناطق حفاظت شده و دامهای کوچرو و عشایری و نیز کانون های بیماری علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک واکسینه و ایمن سازی شوند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود که حدود سه میلیون و ششصد هزار رأس دام سبک در استان علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک واکسینه و ایمن سازی شوند.
این مقام مسئول دامپزشکی استان از دامداران، دامپروران، روستائیان و عشایر استان خواست در راستای پوشش حداکثری واکسیناسیون با اکیپهای مایه کوبی دامپزشکی همکاری کنند و عشایر حتما قبل از کوچ نسبت به واکسیناسیون اقدام نمایند تا در مناطق ییلاقی دچار مشکل نشوند
وی گفت: طاعون نشخوارکنندگان کوچک، از جمله بیماری ویروسی بسیار واگیردار گوسفند و بز است که قابلیت سرایت از دام اهلی به حیات وحش را دارد و در صورت انتقال خسارات و تلفات شدیدی درحیات وحش برجا میگذارد.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان در رابطه با این بیماری افزود: این بیماری با شروع ناگهانی تب، ریزش ترشحات از چشم و بینی، زخم دهان، تنگی تنفس، اسهال بد بو و سرفه آغاز شده و دام مبتلا به این بیماری شدت لاغر شده و در نهایت تلف میشود.
این مقام مسئول واکسیناسیون به موقع، انجام ضدعفونی بهصورت مرتب و جلوگیری از تردد افراد متفرقه و وسایل نقلیه به دامداری را از مهم ترین راه های پیشگیری از این بیماری اعلام کرد.
وی در پایان گفت: دامداران درصورت بروز بیماری، برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری باید از جابه جا کردن دام خودداری کرده و اقدامات قرنطینه را اجرا نمایند.
نظر دهید