مدیر کل دامپزشکی استان کرمان خبر داد:
اجرای مرحله ششم طرح ملی ایمن سازی طیور بومی و روستایی علیه بیماری نیوکاسل در سراسر استان کرمان
نیوکاسل از جمله بیماریهای مهم پرندگان است که در صورت ابتلای پرنده به آن، تلفات بالایی را در صنعت مرغداری به همراه دارد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان از اجرای مرحله ششم طرح ملی مایه کوبی طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در سطح روستاهای استان خبر داد.
وی با اعلام اینکه این طرح از اواخر تیرماه سال جاری بصورت رایگان در روستاهای شانزده شهرستان استان کرمان آغاز و تا اواخر شهریورماه ادامه دارد، افزود: در راستای تحقق رهنمود شعار سالجاری تحت عنوان " تولید، دانش بنیان، اشتغال افرین" در مدت اجرای این طرح بیش یک میلیون قطعه تحت پوشش عملیات ایمن سازی قرار خواهند گرفت.
دکتر رشیدی هدف از اجرای طرح ملی واکسیناسیون طیور روستایی را کمک به اقتصاد خانوار روستایی، جلوگیری از تلفات طیور خانگی و جلوگیری از انتشار و انتقال این بیماری از طیور خانگی به طیور صنعتی و در پی آن کاهش خسارات اقتصادی ناشی از این بیماری اعلام کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه واکسیناسیون نیوکاسل طیور به صورت آشامیدنی و با واکسن زنده مقاوم به حرارت صورت می پذیرد، بیان داشت: در زمان وقوع به دلیل سرعت بالای انتشار بیماری در جمعیت طیور صنعتی و بومی نمیتوان درمان خاصی انجام داد و برای پیشگیری از این بیماری باید تمام طیور واکسینه شوند و از انجا که پرندگان بومی و روستایی از ناقلین مهم ویروس نیوکاسل می باشند بنابراین با انجام واکسیناسیون طیور در سطح شهرستان ها، گام موثری در راستای انتشار بیماری برداشته می شود.
وی با بیان اینکه بیماری نیوکاسل دستگاه تنفسی، گوارشی و عصبی طیور را درگیر میکند، اعلام کرد: لاشه کشتاری، ترشحات و مخاط چشم طیور آلوده، منشاء اصلی انتقال ویروس می باشند.
دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان با بیان اینکه روستاهایی که حداقل دو ماه از واکسیناسیون قبلی علیه بیماری نیوکاسل آنها گذشته است در اولویت واکسیناسیون قرار دارند، تصریح کرد: در اجرای این طرح از تمام توان فنی، تخصصی، نظارتی و پشتیبانی اداره کل دامپزشکی استان استفاده خواهد شد.
نظر دهید