تهیه شیوه نامه مدیریت و آموزش کار با سامانه پایش و مراقبت بیماری های طیور توسط کارشناس اداره طیور دامپزشکی کرمان
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، حامد خادمیه کارشناس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمان، شیوه نامه مدیریت و آموزش کار با سامانه پایش و مراقبت بیماری های طیور را جمع آوری و تهیه نمود.
دکتر محمد مهدی یزدانپناه رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان کرمان اعلام کرد: حامد خادمیه کارشناس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور این اداره کل زحمت تهیه شیوه نامه مدیریت و آموزش کار با سامانه پایش و مراقبت بیماری های طیور را بر عهده داشته است.
یزدانپناه گفت: سامانه GIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی) یک ابزار کارآمد مدیریت و نظارت بر واحد های پرورش طیور در راستای رصد، پایش، شناسایی کانون ها، همه گیری ها و نیز اجرایی نمودن اصول بهداشتی و قرنطینه ای دامپزشکی در کلیه مراحل جوجه ریزی، پرورش و بارگیری بهداشتی می باشد و ساماندهی و ارتقا کمی و کیفی تولید را میسر می سازد.
وی ادامه داد: این سامانه دارای قابلیت بالایی در جمع آوری دقیق اطلاعات، رهگیری و بررسی رخداد های مدیریتی و بهداشتی بوده و قابلیت تحلیل و تعمیم یافته ها در اتخاذ شیوه های کنترلی موثر را دارا می باشد.
دکتر محمد مهدی یزدانپناه رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان کرمان با بیان اینکه مهمتریـن کاربـرد ایـن سـامانه ثبـت دقیـق داده هـای مربـوط بـه مشـخصات جغرافیایـی واحد های پرورش، جمعیـت آنها، وضعیـت بهداشـتی و سلامتی و در نهایـت تهیـه گزارشـات آمـاری و اپیدمیولوژیک اسـت، اعلام کرد: سامانه GIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی) از موثرتریـن ابزارهـای مدیریتـی بـرای تصمیمات بهداشـتی در مدیریـت و کنترل بیماری ها اسـت.
در ادامه حامد خادمیه طراح این شیوه نامه، سامانه GIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی)را برای مدیریـت برنامـه هـای پیشگیری و کنترلی و مبـارزه بـا بیماری های طیـور کارآمـد و موثـر معرفی نمود و گفت: سیسـتم (GIS ) ابـزار بسـیار خوبـی جهت جمـع آوری، ذخیـره سـازی، تبدیـل و نمایـش داده های مکانـی و زمانـی اسـت که در این سامانه اطلاعـات تمامی واحدهـای اپیدمیولوژیـک طیور موجـود می باشد لـذا جهـت مدیریـت برنامـه هـای پیشگیری و کنترلی و مبـارزه بـا بیماری های طیـور کارآمـد و موثـر می باشـد.
کارشناس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: این شیوه نامه سعی دارد تا در حد امکان به معرفی و شناسایی سامانه پایش و مراقبت بیماری پرندگان، زنبور عسل و کرم ابریشم و همچنین روال فرآیند ثبت فعالیت های مرتبط با صنعت طیور از لحظه ورود و تائید مجوز جوجه ریزی تا مرحله حمل به کشتارگاه و ثبت پایان دوره پرورش بپردازد.
خادمیه درخصوص ورود به سامانه پایش و مراقبت بیماری پرندگان چنین گفت: ورود به سامانه پایش و مراقبت بیماری پرندگان از دو طریق امکان پذیر می باشد:روش اول از طریق وب، کاربر مربوطه پس از وارد شدن در موتور های جستجوگر از قبیل گوگل کروم یا فایر فاکس وجستجو آدرس gis.ivo.ir در نوار ابزار میتواند وارد سایت شده و پس از وارد نمودن کد کاربری و رمز ورود مربوط وارد محیط کار خود شود و روش دوم بدین شکل است که پس از ساخت اتصال داخلی توسط اداره فن آوری اطلاعات و ارتباطات و متصل شدن به آن و سپس جستجو آدرس http://172.16.0.22/ در نوار ابزار موتور های جستجوگر میتوان پس از وارد نمودن کد کاربری و رمز ورود و انتخاب گروه کاری طیور وارد محیط کاری خود شد.
وی در پایان گفت: امید است تدوین شیوه نامه مدیریت و آموزش کار با سامانه پایش و مراقبت بیماری های طیور جهت کاربران محترم سامانه مفید و کاربردی باشد و گامی موثر و مطلوب در آموزش و شناسایی این سامانه برداشته شود.
نظر دهید