• 1400/08/24 - 06:03
  • تعداد بازدید : 295
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان:

یکی از مهمترین اهداف دامپزشکی توسعه پایدار آبزی پروری استان می باشد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، نشست بررسی وضعیت مزارع آبزی پروری استان(اطلاع رسانی دستورالعمل‌های دامپزشکی و اداره شیلات جهاد کشاورزی استان) با حضور دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان، مهندس ابوالقاسمی مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان، دکتر نجمه حاج علیزاده مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمان و تولید‌کنندگان، توزیع‌کنندگان و نمایندگان تشکل‌های بخش های خصوصی شیلات استان در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار شد.

دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در ابتدای این نشست ضمن سلام و خیر مقدم به حاضرین، چنین گفت: یکی از مهمترین اهداف دامپزشکی توسعه پایدار آبزی پروری استان می باشد.

وی افزود: برنامه ریزی برای توسعه پایدار، از مهمترین محورهای  حرکتی هدفمند در خصوص تولید آبزی پروری استان می باشد.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: دامپزشکی با نظارت بر مراکز آبزی پروری و پیشگیری از انواع بیماریها و اجرای برنامه‌های هدفمند آبزی پروری استان در راستای توسعه پایدار این صنعت گام‌های موثری برداشته است.

وی با اعلام ظرفیت بالای فعالیت های آبزی پروری استان، چنین‌گفت: می‌بایست از ظرفیت‌های استان در این صنعت استفاده نمود و از آنها بهره برداری وافر  کرد.

دکتر حسین رشیدی گفت: در سال‌های اخیر تلاش های زیادی برای ارتقای صنعت آبزی پروری استان و رشد و شکوفایی و توسعه آن انجام شده است که  حمایت از طرح های آبزی پروری استان در همین راستا می باشد.

دکتر رشیدی با بیان اینکه در مبحث آبزی پروری توسعه پایدار از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: تمام جنبه‌های مسائل بهداشتی و زیست محیطی  در این صنعت لازم است مورد توجه ویژه قرار گیرد تا ضمن رسیدن به توسعه پایدار، لطمه ای به آن وارد نشود.

وی اعلام کرد: در این نشست برنامه های مشترکی که دامپزشکی با اداره شیلات استان می‌تواند انجام دهد و روش هایی که باید مدنظر بهره‌برداران قرار گیرد را، با یکدیگر مرور می نماییم تا به توسعه پایدار در این بخش کمک نماییم.

وی افزود: بحث آبزی پروری یکی از مباحث روز دنیا می باشد که لازم است در فعالیت‌های مربوط این حوزه با کنترل و نظارت های بهداشتی دامپزشکی، مسائل بهداشتی رعایت گردد.

وی افزود: یکی از مهمترین اقداماتی که نقش مهمی در حفاظت از تولیدات آبزی پروری استان ایفا می نماید، سامانه‌های دامپزشکی می باشند.

دکتر رشیدی با اعلام اینکه این سامانه ها در راستای حمایت و حفاظت از تولید کننده ایجاد شده است، افزود: اطلاعات بهره برداران و تولیدکنندگان در این سامانه ها ثبت شده است.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان کرد: گاها در استانهای آبزی پرور کشور شاهد بوده ایم که به دلیل عدم رعایت موازین بهداشتی دامپزشکی و در پی آن شیوع بیماری های آبزیان(بیماری های اخطار کردنی)مشکلات متعدد به وجود آمده است که سبب معدوم سازی ظرفیت زیادی از تولیدات ماهی و هزینه زیاد برای پرورش دهندگان آبزی پرور در مقاطع گوناگون شده است.

دکتر رشیدی اعلام کرد: بنابراین یکی از مواردی که در حمایت از این صنعت لازم است صورت پذیرد پا به پای توسعه فنی آبزی‌پروری، رعایت اصول کیفی و بهداشتی دامپزشکی می باشد.

دکتر حسین رشیدی گفت: مبحث پرورش آبزیان استان از دو جنبه حائز اهمیت می باشد یکی بهداشت دام و آبزیان می باشد که لازم است با رعایت دستورالعمل های دامپزشکی توسط بهره برداران تهدیدی علیه بهداشت و پرورش شیلات در استان ایجاد نشده و به توسعه پایدار صدمه وارد نگردد، ضمن اینکه عملیاتی که انجام می‌شود( حمل و نقل آبزیان) در سامانه های مربوطه ثبت شده و گواهی های مربوطه اخذ شده باشد، مبحث دوم بحث بهداشت عمومی بوده که ضمن سلامت مصرف کننده، تهدیدی علیه بهداشت عمومی نباشد  به عنوان مثال مالاشیت گرین ماده ای سرطان‌زا است که اگر در بچه ماهیان وجود داشته باشد تا آخر دوره پرورش باقی می ماند و برای مصرف کننده مخاطره آفرین است.

دکتر رشیدی این نشست را اتمام حجتی برای پرورش دهندگان و بهره برداران اعلام کرد و گفت: تمامی برنامه‌های اجرایی بهره‌برداران باید روال قانونی را طی نماید.

دکتر رشیدی با اعلام اینکه لازم است که پرورش دهندگان ماهی مقید به اجرای مقررات مربوطه باشند، گفت: پرورش دهندگان بچه ماهی مورد نیاز خود را از مراجع قانونی و از مراکز مجاز تامین نمایند ضمن اینکه مشخص باشد این بچه‌ ماهی از چه محلی تامین شده و دارای گواهی سلامت و گواهی بهداشتی قرنطینه ای بوده و در سامانه های دامپزشکی ثبت شده باشند.

دکتر حسین رشیدی به ضرورت حضور مسئول فنی بهداشتی دامپزشکی در مزارع پرورش آبزیان استان پرداخت و گفت: گواهی سلامت بهداشتی توسط مسئول فنی بهداشتی صادر می گردد.

در ادامه مطالب مختصری از دستورالعمل ضوابط بهداشتی دامپزشکی در خصوص مراکز آبزیان توسط خانم دکتر حاجی علیزاده مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمان ارائه گردید و آموزش و اطلاع رسانی در خصوص خرید و فروش بچه ماهی و انواع مراکز آبزیان به بهره برداران داده شد.

در این نشست نمایندگان شرکت‌های آبزی پرور و بهره‌برداران به بیان نقطه نظرات و مشکلات خود در زمینه پرورش آبزیان استان پرداختند و پیشنهادات خود در زمینه ارتقای این صنعت را مطرح نمودند، ضمن اینکه دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان کرمان و ... به سوالات آنها پاسخ دادند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 278929
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه