• 1400/08/27 - 05:54
  • تعداد بازدید : 406
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان مطرح کرد:

نقش مهم شناسایی عوامل خطر منطقه ای بیماری های دامی در برنامه های پیش گیری دامپزشکی

نشست تیم بررسی و مطالعات اپیدمیولوژیک بیماری های دامی در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان با حضور مدیر کل دامپزشکی استان کرمان، معاون سلامت و دبیر و اعضای تیم با محوریت بیماری های لمپی اسکین و بروسلوز در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان با رعایت پروتکلهای بهداشتی مقابله با بیماری کرونا برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان عنوان کرد: شناسایی عوامل خطر بیماری ها در سطح منطقه و شهرستان سبب واکسیناسیون هدفمند و تست و کشتار هدفمند می شود و در نهایت علاوه بر کاهش هزینه ها، بیماری ها به شکل موثرتری کنترل می شوند.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان با تاکید بر نقش مهم شناسایی عوامل خطر منطقه ای بیماری های دامی در برنامه های پیش گیری دامپزشکی، بیان کرد: با توجه به روش های مختلف پرورش دام و طیور و پرورش سنتی، شرایط اقلیمی، آداب و رسوم و باورهای مختلف دامداران، تاثیر هزینه های پرورشی بر نوع دامپروری، وارد شدن نژادهای جدید و پخش شدن آنها در بین گله ها و ... باید به شکل محلی و بومی عوامل خطر شناسایی شوند.

دکتر رشیدی عنوان کرد: با توجه به اینکه بیمای لمپی اسکین( LSD  ) ایمنی طبیعی دارد برای کنترل بیماری باید مناطقی که عاری ازبیماری هستند با حساسیت بیشتر مورد مراقبت و واکسیناسیون قرار بگیرد، ضمن اینکه معدوم سازی ضایعات کشتارگاهی با دقت بیشتری انجام شود زیرا این ضایعات مورد مصرف سگ ها قرار می گیرند.

دکتر زین الدینی مسئول پدافند غیر عامل و مدیریت بحران دامپزشکی به رفتارهای پرخطر دامداران در خصوص مصرف شیرخام اشاره کرد که بر اساس باورهای موجود در برخی مناطق، حرارت ندادن کافی شیر باعث افزایش خطر ابتلا به تب مالت می شود.

حجت الله جعفری معاون شبکه دامپزشکی شهرستان بم ضمن ارائه گزارش بازدید های انجام شده شهرستان های بم برای بیماری لمپی اسکین، گفت: در فروردین ماه سال جاری با تماس دامدار با شبکه دامپزشکی شهرستان،  به دامداری برای تشخیص این بیماری مراجعه شد که در بررسی انجام شده، یکی از دامداری های اطراف نیز دام مبتلا به این بیماری بود که این دامدار بیماری را گزارش نکرده بود و خرید و فروش و وارد کردن دام در این دامداری انجام می شد و احتمالا منشا بیماری دامداری مجاور بوده است.

دکتر جعفری بیان کرد: شبکه دامپزشکی شهرستان بم اقدام به واکسیناسیون، سم پاشی و ضدعفونی در دامداری ها نمود.

وی بیان کرد:  از دلایل بروز این بیماری می توان به شرایط نامناسب دامداری های روستایی و وفور حشرات، آبیاری غرقابی باغ ها (محیط مناسب برای تکثیر حشرات)، عدم استقبال از واکسن به دلیل شیوع پایین بیماری در سالهای قبل و نیز نا آشنایی دامداران با بیماری مذکور را  نام برد.

دکتر حسینی نسب مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی گزارش بازدید از مناطق پاریز و خواجو شهرستان سیرجان را ارایه نمود و بیان کرد:

عمده دامداران درگیر بیماری تب مالت در این مناطق، دامداران با تعداد جمعیت دام پایین بودند که در اثر رفتارهای پرخطر مثل مصرف آغوز و تماس مستقیم دست با جنین سقط شده و ... مبتلا شده بودند.

دکتر سعیده رزبان مسئول امور پژوهشی اداره کل دامپزشکی استان کرمان و دبیر تیم بررسی و مطالعات اپیدمیولوژیک بیماری های دامی موارد مشاهده شده در بازدید زرند را توضیح داد و گفت: خونگیری، پلاک گذاری و واکسیناسیون گوسفند و بز موجود در خانه های منطقه یزدان آباد زرند و آموزش دامداران با همکاری هلال احمر و مرکز بهداشت شهرستان در این منطقه صورت پذیرفته بود.

 وی افزود: با توجه به شیوه های دامداری و تجمیع دامهای دامداران مختلف برای چرا در باغ های پسته، حذف دامهای راکتور موجود در خانه های روستایی برای کنترل بیماری کافی نیست و مجاورت دامها و تماس نزدیک گله ها سبب بقای بیماری می شود.

دکتر رزبان با اعلام اینکه باورهای مختلفی که در بین دامداران در مورد جنین های سقط شده وجود دارد و نوع رفتار با جنین ها در اپیدمیولوژی بیماری نقش دارد، افزود: از آنجا که اکثرا واکسیناسیون دامها در باغهایی که گله های دام به صورت یکجا وجود دارند انجام می شود، واکسیناسیون دامهای خانگی در کنترل این بیماری موثر خواهد بود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 279042
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه