• 1401/07/27 - 08:15
  • تعداد بازدید : 540
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در جلسه کمیته فنی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در اداره کل دامپزشکی استان کرمان عنوان شد:

لزوم رعایت دقیق اصول امنیت زیستی در مرغداری ها

اولین جلسه کمیته فنی پیش گیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سالجاری با حضور مدیر کل دامپزشکی استان، معاونت سلامت، روسای ادارات مبارزه با بیماری های طیور، قرنطینه و امنیت زیستی و نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، مدعوین ادارات محیط زیست و جهاد کشاورزی استان، اعضای هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه باهنر کرمان، مدیر شرکت سیمرغ کرمان، مدیر مزرعه مرغ اجداد کرمان، مدیر عامل اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی مرغداران استان و کارشناسان شرکت مرغ مادر ماهان در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان با رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در ابتدای این نشست هدف این جلسه را بحث و تبادل نظر، بررسی چالش ها و موضوعات پیرامون کنترل و پیشگیری از رخداد بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح استان عنوان نمود.

این مقام مسئول با اشاره به شروع فصل سرما و احتمال شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، از آمادگی برای پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و کنترل آن در استان خبر داد و افزود: رعایت دقیق اصول امنیت زیستی توسط پرورش‌دهندگان طیور با هدف مقابله با ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان ضروی است.

وی در خصوص شیوع اخیر بیماری آنفلوانزای فوق حاد در برخی از کشور های همسایه توضیحاتی را ارائه نمود و همچنین بر لزوم ایجاد حساسیت در ذینفعان و تشکلها جهت ایجاد مراقبت های لازم و انجام واکسیناسیون مطالبی را ارائه نمود.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان  با تاکید بر لزوم پیشگیری از ورود بیماری به استان و انجام واکسیناسیون مزارع مرغ اجداد،  مادر و تخمگذار تجاری علیه این بیماری، برخی از عوامل تهدید کننده مزارع پرورشی از جمله عدم رعایت موازین امنیت زیستی در مزارع پرورشی، عدم کیفیت جوجه های یک روزه و ... را شرح داد و بیان داشت: بمنظور پیش گیری از این بیماری نظارت های کشتارگاهی دامپزشکی تشدید می گردد، ضمن اینکه ضدعفونی قفس ها و خودروهای حمل در محل کشتارگاه بایستی به دقت انجام شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه پرندگان بومی و جوجه های رنگی باید در مبداء علیه بیماری انفلوآنزای فوق حاد پرندگان واکسینه شوند گفت: برنامه واکسیناسیون جهت پرندگان زینتی در نظر گرفته شده و بازدید های هفتگی شبکه های دامپزشکی شهرستان ها از تالاب ها و آبگیر های شهرستان انجام می گردد.

وی در این رابطه افزود: با هماهنگی اداره محیط زیست، پایش مستمر  و مشترک از تالاب ها و زیستگاه های پرندگان وحشی توسط محیط بانان و دامپزشکان انجام می پذیرد.

دکتر رشیدی ادامه داد: با هماهنگی با شهرداری، برخورد جدی با زنده فروشی  پرندگان بمنظور پیش گیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان  انجام می گردد.

این مقام مسئول با تاکید بر رعایت بهداشت و ضد عفونی دان در کارخانجات تهیه خوراک طیور، گفت: لازم است مجوزهای جوجه ریزی متناسب با ظرفیت واحدهای پرورشی و تطابق گواهی های حمل پایان دوره با مجوزهای اولیه جوجه ریزی جهت مدیریت ورود و خروج فارم ها انجام پذیرد.

 دکتر رشیدی گفت: آموزش مرغداران بر رعایت مسایل امنیت زیستی در مرغداری ها در اولویت این مجموعه می باشد، ضمن اینکه بر تهیه پولت واکسینه شده توسط آنها  و نیز مدیریت دفع ضایعات و تلفات در واحد های پرورشی بر اساس اصول امنیت زیستی بار دیگر تاکید می گردد.

در ادامه دکتر صدیقه کاظمی نیا معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان در خصوص وضعیت پرورش طیور در استان و  مقایسه کانون های بیماری طیور طی سال های اخیر، همچنین بروز کانون های بیماری  آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور های همسایه مطالبی را ارائه نمود.

در پایان این نشست بعد از بحث و تبادل نظر مصوباتی به تصویب رسید.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 291479
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه