• 1400/08/26 - 06:32
  • تعداد بازدید : 544
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمان تاکید کرد:

لزوم اخذ گواهی سلامت دامپزشکی قبل از ورود بچه ماهی به مزرعه

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، نشست بررسی وضعیت مزارع آبزی پروری استان(اطلاع رسانی دستورالعمل‌های دامپزشکی و شیلات) با حضور دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان، مهندس ابوالقاسمی مدیر شیلات استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان، دکتر نجمه حاج علیزاده مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمان و تولید‌کنندگان، توزیع‌کنندگان و نمایندگان تشکل‌های بخش های خصوصی آبزی پروری استان در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار شد.

دکتر نجمه حاجی علیزاده مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمان بر لزوم اخذ  گواهی سلامت  از دامپزشکی استان مبدا قبل از ورود بچه ماهی  به مزرعه تاکید کرد و گفت: توزیع کنندگان و پرورش دهندگان آبزیان لازم است قبل از خرید بچه ماهی و ورود آن به مزرعه، علاوه بر اخذ گواهی قرنطینه دامپزشکی، گواهی سلامت مزرعه مبدا را نیز دریافت نمایید زیرا  گواهی سلامت موید سلامت مزرعه و عاری بودن بچه ماهی از بیماریهای اخطار کردنی آبزیان می باشد.

وی در خصوص ضوابط بهداشتی دامپزشکی مراکز آبزیان توضیحاتی را ارایه داد و گفت: یکی از مهمترین ضرورتهای پرورش ماهی، تامین بچه ماهی با کیفیت و سالم میباشد که سازمان دامپزشکی کشور بدین منظور دستورالعمل ضوابط بهداشتی مراکز آبزیان را تدوین نموده است.

دکتر حاجی علیزاده افزود: ثبت هرگونه نقل و انتقال بچه ماهی در سامانه پایش و مراقبت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور (سیستم (GIS ضروری می باشد.

وی در خصوص مراحل خرید بچه ماهی گفت: در ابتدا لازم است درخواست ورود بچه ماهی به مزرعه توسط  خریدار یا فرد واسط به شبکه دامپزشکی شهرستان محل مزرعه خود ارسال گردد، بعد از بازدید و  ثبت ارزیابی بهداشتی مزرعه توسط کارشناس شبکه دامپزشکی شهرستان در سامانه GIS به دنبال آن ثبت مجوز بهداشتی ورود در سامانه و ثبت گواهی سلامت مزرعه مبدا در سامانه GIS و سپس ثبت گواهی قرنطینه در سامانه قرنطینه دامپزشکی انجام می پذیرد.

این مقام مسئول تعداد واحدهای سردابی و گرمابی ثبت شده در سامانه GIS دامپزشکی استان را عنوان کرد و گفت: مزرعه تفریخ قادر به تهیه تخم چشم زده و بچه ماهی از مراکز تکثیر و یا تفریخ دیگر و فروش بچه ماهی بالای سه گرم به مراکز پرورش میباشد.

وی افزود: مزرعه تفریخ( مزرعه ی ای که به تولید لارو و پرورش بچه ماهی از مرحله تخم چشم زده اقدام می نماید) یا حد واسط اجازه نگهداری مولد و تولید تخم چشم زده را ندارد.

دکتر حاجی علیزاده گفت: در صورتیکه پرورش دهنده  پروانه تکثیر و پرورش با هم داشته باشد قادر به عرضه ماهی پرواری به بازار نیز میباشد.

لازم به ذکر است در این نشست نمایندگان شرکت‌های آبزی پرور و بهره‌برداران به بیان نقطه نظرات و مشکلات خود در زمینه پرورش آبزیان استان پرداختند و پیشنهادات خود در زمینه ارتقای این صنعت را مطرح نمودند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 278972
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه