• 1400/11/14 - 06:06
  • تعداد بازدید : 405
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان صورت پذیرفت:

دوره آموزشی زئونوزهای نوپدیدو بازپدید با رویکرد سلامت واحد

دوره آموزشی زئونوزهای نوپدیدو بازپدید با رویکرد سلامت واحد در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان با حضور روسا و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان کرمان و شهرستان های استان با رعایت فاصله گذاری اجتماعی به صورت ویدیو کنفرانس برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، در این دوره آموزشی یک روزه که با تدریس دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان و دکتر صدیقه کاظمی نیا معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان  برگزار شد، دکتر حسین رشیدی به تشریح علل و اهمیت زئونوزهای( بیماری های مشترک بین انسان و دام) نوپدید و بازپدید پرداخت و گفت: جایگاه دامپزشکی در پیش گیری از این بیماری ها بسیار حائز اهمیت می باشد زیرا 75% بیماری های عفونی جدید انسان زئونوز هستند.

وی در بیان اهمیت این بیماری ها چنین گفت: از 1709 عامل بیماری 832 عامل (49 درصد) زئونوز، از 156 عامل نوپدید 114 مورد (73 درصد) مشترک می باشند و از جنبه های خسارات اقتصادی و بهداشت عمومی نیز به شرح اهمیت این بیماری ها پرداخت.

دکتر رشیدی راه های کنترل و علت شیوع این بیماری ها در دهه های اخیر در دنیا را شرح داد و گفت: نقش آموزش و نگاه ترویجی در کنترل این بیماریها مهم می باشد.

دکتر رشیدی در خصوص راههای انتقال این بیماری ها چنین گفت: این بیماری ها از طریق مستقیم دام به انسان (هاری)، تماس غیر مستقیم(Fomites)، از طریق ناقل بندپا (تب کریمه کنگو)، از طریق مصرف فرآورده های دامی آلوده(تب مالت، سالمونلوز و...)، از طریق ذرات معلق(Aerosol)  هوا و سایر راهها (مواد بیولوژیک , فراورده ها...) منتقل می گردند.

در ادامه دکتر صدیقه کاظمی نیا معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان به تشریح بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پرداخت و اعلام کرد: این بیماری حاد و واگیر دار بوده که تمایل به سیستم های تنفس، گوارش و عصبی پرندگان بومی و وحشی دارد.

وی افزود: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بعنوان یک بیماری بازپدید در سازمانهای مرتبط با سلامت انسانها و دامها در سراسر جهان ایجاد نگرانی نموده است.

دکتر کاظمی نیا علت این نگرانی را توانایی ایجاد مرگ و میر در پرندگان و انسانها، قطع تجارت پرندگان، تهدید امنیت غذایی کشورهای دارای منابع کم و هزینه های زیاد مرتبط با اقدامات کنترلی این بیماری اعلام نمود.

وی به بیان مهم ترین خصوصیت اپیدمیولوژیکی این بیماری و عامل بیماری انفلوانزای پرندگان پرداخت و مواردی از جمله سابقه بیماری، راه های ورود و انتقال بیماری و دوره کمون آن را شرح داد.

 دکتر کاظمی نیا به بیان خسارات اقتصادی آنفلوانزای فوق حاد در سالهای گذشته در  جهان پرداخت و گفت: خسارات اقتصادی آنفلوانزای فوق حاد بعلت هزینه های صرف شده حذف و معدوم سازی گله های آلوده، درصد ابتلا وتلفات بسیار بالا پرندگان، پرداخت غرامت به زیان دیدگان و اجرای برنامه های مراقبت و قرنطینه این بیماری می باشد.

وی اعلام کرد: طرحهای اضطراری کنترل و پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد طیور با هدف ارتقاء ظرفیتهای آگاه سازی سریع و به موقع و پاسخ سریع به بیماریهای اپیدمیک توسط دامپزشکی ارائه و توسط دستگاههای مسئول از جمله دامپزشکی و ... اجرا  میگردد که خصوصیات و الزامات طرحهای اضطراری مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را شرح داد.

وی در پایان راهنمای نحوه مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، اقدامات اساسی در جهت جلوگیری، کنترل و ریشه کنی بیماری، سیستم مراقبت فعال و غیر فعال این بیماری، آموزش و اطلاع رسانی، برنامه ملی آنفلوانزای پرندگان، سرویلانس فعال در پرندگان اهلی(روستائی،صنعتی،زینتی...) و پرندگان وحشی (مهاجر و غیر مهاجر ) را بیان نمود.

گفتنی است در پایان مدیران و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان کرمان و 16 شبکه دامپزشکی شهرستان به مطرح کردن سوالات خود در زمینه زئونوزهای نوپدیدو بازپدید پرداختند و  به سوالات آنها پاسخ داده شد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 281321
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه