• 1400/08/19 - 06:15
  • تعداد بازدید : 432
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مسئول دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان:

دستگاه‌های مسئول برای پیشگیری از آنفلوانزای طیور با اقتدار عمل کنند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، اولین نشست ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان با ریاست استانداری و دبیری دامپزشکی با حضور پرویز افزون سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان و دیگر اعضای ستاد در محل استانداری کرمان برگزار گردید.

اقای پرویز افزون سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان در ابتدای این نشست ضمن تقدیر از مدیر کل دامپزشکی استان کرمان و عملکرد خوب دامپزشکی در پیش گیری چندین ساله از بروز بیماری آنفلوانزای طیور در استان، اعلام کرد: قطعاً  اهمیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و تاثیر این بیماری بر امنیت غذایی جامعه بر کسی پوشیده نیست.

اقای پرویز افسون گفت: تجربه تلخ کرونای منحوس نباید دوباره تکرار گردد و لازم است تمامی دستگاه های عضو ستاد برای پیشگیری از فاجعه رخداد این بیماری با  همت و اقتدار عمل نمایند.

اقای افزون با اعلام اینکه سلامت جامعه در اولویت این مجموعه قراردارد، گفت: تمام دستگاه‌های عضو ستاد این بیماری را در اولویت قرار دهند و با حساسیت موارد مطرح شده را دنبال نمایند.

وی افزود: شهرداری موظف است در خصوص ممانعت از فعالیت پرنده فروشی در بازار کرمان عمل نماید و نیروی انتظامی مانع از فروش غیر مجاز پولت در استان و نیز مانع از تردد و حمل و نقل طیور غیر مجاز طیور بدون گواهی دامپزشکی گردد.

بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان دغدغه‌های اصلی کشور در فصل سرما

دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان در ابتدای این نشست اعلام کرد: هر ساله  بنا به ضرورت ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان به ریاست استانداری و دبیری دامپزشکی تشکیل می‌گردد.

وی افزود: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به خصوص در فصل پاییز و زمستان یکی از دغدغه‌های اصلی کشور است زیرا در این دو فصل پرندگان مهاجر آلوده‌ای که از کشورهای همسایه وارد کشور می شوند می تواند باعث ایجاد بیماری گردند.

رخداد بیماری آنفلوانزای پرندگان و عواقب جبران ناپذیر بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی

وی اعلام کرد: بخشی از پروتئین مورد نیاز کشور را صنعت طیور فراهم می‌کند که در صورت رخداد این بیماری در کشور، عواقب جبران ناپذیر بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی در جامعه بوجود خواهد آمد.

مدیر کل دامپزشکی استان اعلام کرد با اعلام اینکه از دستگاه‌های عضو ستاد آنفولانزای فوق حاد پرندگان تقاضای همیاری بمنظور پیشگیری از رخداد این بیماری را داریم، گفت: تنها با همکاری بین بخشی می توانیم مانع از ورود عامل بیماری به استان شویم و در صورت بروز و شیوع این بیماری در استان در اسرع وقت بیماری را شناسایی و خاتمه دهیم و کانون های بیماری را خاموش نماییم.

دکتر حسین رشیدی در این رابطه افزود: این بیماری به دلیل مشترک بودن بین انسان و پرندگان، دارای اهمیت بسیار بالایی است و از این‌رو اقدامات پیشگیرانه نیز باید با هوشیاری خاصی در دستور اعضای ستاد قرار داشته باشد.

دکتر رشیدی گفت: این اداره کل نیاز به تخصیص اعتبارات به منظور پایش و مراقبت از این بیماری دارد و درخواست این اداره کل تامین نقدینگی مورد نیاز در سازمان مدیریت و خزانه استان می باشد.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام اینکه در دو ماه اخیر بیش از ۷۳۰ مورد نمونه‌برداری از واحدهای پرورش طیور که دارای تلفات بودند بمنظور پایش و این بیماری اعلام شده است، افزود: آزمایشگاه مرکز تشخیص دامپزشکی این بیماری را تشخیص می دهد و به منظور کالیبراسیون دستگاه

مورد نظر نیازمند تامین اعتبار می باشیم.

 دکتر رشیدی اعلام کرد:  از جمله درخواست های دیگر این اداره کل، واکسیناسیون همکاران دامپزشکی در بخش دولتی و خصوصی که در صنعت طیور فعال هستند بر علیه آنفلوآنزای فصلی می باشد زیرا این نگرانی وجود دارد که فردی همزمان با هر دو سوی آنفلوآنزای فصلی و فوق حاد پرندگان مواجه شود که این دو سویه با یکدیگر ترکیب شده و سویه آنفولانزای فصلی بسیار خطرناک با قابلیت انتقال انسان به انسان و کشندگی بالا ایجاد می نمایند.

دکتر رشیدی با بیان اینکه پرورش دهندگان طیور موازین بهداشتی را رعایت نمایند، گفت: بارها در خصوص خطر  بازارهای پرنده فروشی در شیوع این بیماری هشدار داده شده است که بمنظور پیش گیری از این بیماری نیاز است این بازارها جمع آوری گردید..

دکتر رشیدی بر رعایت نکات قرنطینه ای توسط واحد های پرورشی طیور توسط پرورش دهندگان تاکید کرد و اعلام داشت: پست های قرنطینه بین استانی را در صورت لزوم فعال خواهیم نمود.

دکتر رشیدی از جمله اقدامات این اداره کل در زمینه کنترل و پیشگیری بیماری به اطلاع رسانی و آموزش پرورش دهندگان طیور، مراقبت فعال و غیرفعال بیماری، هماهنگی‌های صورت گرفته با سایر ادارات معین از جمله محیط زیست، نیروی انتظامی، شهرداری، سازمان جهاد کشاورزی و ... اعلام کرد.

وی با بیان آماده باش تمامی نیروهای مجموعه از چندین ماه گذشته، اظهار امیدواری کرد که با تلاش‌ تمامی اعضای ستاد، استان کرمان همچون سال‌های گذشته شاهد رخداد این بیماری در سال‌جاری نخواهد بود.

لازم به ذکر است در این نشست نمایندگان ستاد بحران استان کرمان، سازمان جهاد کشاورزی استان، حفاظت محیط زیست استان،  صدا و سیما مرکز کرمان، نیروی انتظامی استان، شهرداری استان کرمان، دامپزشکی جنوب استان، دانشگاه علوم پزشکی کرمان و جیرفت، صندوق بیمه کشاورزی استان کرمان، سازمان نظام دامپزشکی استان کرمان، اتحادیه شرکت تعاونی کشاورزی مرغداران استان حضور داشتند و به بحث و تبادل نظر بمنظور پیش گیری از ورود این بیماری به استان پرداختند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 278783
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه