• 1399/07/13 - 07:12
  • تعداد بازدید : 441
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان:

حمایت از تولید و سرمایه دامی دو وظیفه مهم دامپزشکی است

دکتر رشیدی گفت: برخی از بیماری ها باعث افت تولید خواهد شد و با هزینه های گزافی که برای تولید وجود دارد تولید کننده را تحت فشار قرار خواهد داد که اگر بحث مراقبت از بیماریها صورت نگیرد می تواند در سطح گله ۲۰ درصد تلفات ایجاد کند و سرمایه تولید کننده را به مخاطره اندازد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، به نقل از  راه آرمان، دکتر حسین رشیدی مدیرکل دامپزشکی استان کرمان  طی نشست خبری اظهار کرد: وظیفه دامپزشکی حمایت از تولید و سرمایه دامی است و در مبارزه با بیماری ها کمک به بهداشت عمومی است.

وی، ریشه کنی بیماری های مشترک دام و انسان و تامین سلامت بهداشت را از دیگر وظایف دامپزشکی برشمرد و گفت: نظارت بر محصولات غذایی قبل از اینکه دام پرورش یابد باید روی خوراک آن نظات داشته باشیم.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان افزود: متاسفانه برخی از بیماری ها از طریق خوراک سبب می شود تا از حیوان به انسان منتقل شود مثل قارچ خوراکی که باید نظارت جامعی قبل از خوراک دام داشته باشیم.

رشیدی همچنین به حمایت از تولید کننده اشاره کرد و ادامه داد: برخی از این بیماری ها باعث افت تولید خواهد شد و با هزینه های گزافی که برای تولید وجود دارد تولید کننده را تحت فشار قرار خواهد داد که اگر بحث مراقبت از بیماریها صورت نگیرد می تواند در سطح گله ۲۰ درصد تلفات ایجاد کند و سرمایه تولید کننده هدر خواهد رفت.

وی بیان کرد: برنامه های دامپزشکی براساس پیشگیرانه است که هزینه آن نیز کمتر خواهد بود و این اقدام در سطح دامپزشکی صورت گرفته و موثر بوده است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان عنوان کرد: آنفولانزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماری هایی که در سال گذشته جولان داد و بسیاری از دام ها را دچار کرد بدین جهت سریع دو کانون در شمال و جنوب استان ایجاد گردید و در عرض یک روز این بیماری در نطفه خفه شد.

رشیدی همچنین به بیماری تب برفکی اشاره و تصریح کرد: این بیماری هر از گاهی در کشور دام ها را دچار می کند و خسارت زیادی نیز بوجود می آورد، اداره کل دامپزشکی استان کرمان در ۶ ماهه سال جاری این بیماری را کنترل کرده و اجازه نداده تا تلفاتی ایجاد شود و همچنین در رابطه با بیماری های مشترک نیز اقدامات اساسی در سطح استان صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: بیماری تب کنگو در سال های گذشته باعث مرگ و میر یکصد نفر می شد اما با کنترل هایی که توسط اداره کل دامپزشکی صورت گرفت این میزان در سال به یک تا دو نفر رسید.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: استان کرمان در قسمت دامپزشکی در حوزه بیماری دامی و کنترل  و حوزه مبارزه با بیماری های مشترک و کنترل مشترک موفق بوده است.

رشیدی با اشاره به شیوع بیماری کرونا از حدود ۱۰ سال قبل در شتر اذعان کرد: از شش سال قبل آزمایشگاه استان به تشخیص بیماری کرونا در شتر مجهز شد و بین ۳۰ تا ۴۰ هزار نمونه آزمایش را در این سال ها داشته ایم.

وی در رابطه با اینکه برخی از فروشگاه ها اقدام به فروش مرغ محلی می کنند، تصریح کرد: بلدرچین، کبک و مرغ های پرورشی در کشتارگاه های صنعتی کشتار می شوند اما مرغی با نام مرغ محلی وجود ندارد و دامپزشکی آن را تایید نمی کند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 256112
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه