• 1402/04/10 - 07:37
  • تعداد بازدید : 365
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در کارگاه نظام مراقبت و پیش گیری از حیوان گزیدگی و هاری عنوان شد:

آگاهی بهترین راه مقابله با بیماری هاری

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان کارگاه نظام مراقبت و پیش گیری از حیوان گزیدگی و هاری با حضور معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و جنوب کرمان و رفسنجان، ادارات دامپزشکی کرمان و جنوب کرمان و محیط زیست و مدعوین خارج استانی و داخل استانی مرتبط با بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان برگزار گردید.

دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: بهترین راه مقابله با بیماری هاری، آگاهی است.

وی به شرح گزارشی از وضعیت بیماری هاری در استان پرداخت و گفت: هدف نهایی تعیین شده در برنامه بهداشت و مدیریت هاری، کاهش موارد بروز هاری در بین دامها و در نهایت نیل به هدف جهانی حذف موارد هاری انسانی ناشی از انتقال از طریق سگ تا سال2030  می باشد.

وی گفت: بمنظور تایید تشخیص بیماری می بایست نسبت به نمونه برداری از حیوان مشکوک اقدام نمود و
به منظور تسهیل در نمونه برداری و ارسال آن به مراکز تشخیصی مربوط، کیت های نمونه برداری طراحی و در اختیار ادارات کل دامپزشکی استانها قرارداده شده است.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان خاطرنشان کرد:  اقدامات کنترلی شامل پوشش واکسیناسیون در جمعیت سگ های گله و نگهبان صورت پذیرفته است بطوری که پوشش واکسیناسیون ١٠٠ درصد جمعیت سگ های صاحبدار واحدهای اپیدمیولوژیک که هاری در آن بروز نموده است را در بر گرفته است.

دکتر کاظمی نیا افزود: پس از اتمام واکسیناسیون کانون بروز،  باید افزایش سطح پوشش واکسیناسیون در واحد های اپیدمیولوژیک اطراف آن را در نظر داشت که این مهم نیز توسط این اداره کل انجام شده است.

این مقام مسئول بیان کرد: در صورت تکمیل پوشش واکسیناسیون در کانون و واحدهای اپیدمیولوژیک اطراف آن، کانون های سال قبل نیز باید پس ازگذشت یک سال از زمان بروز هاری و واکسیناسیون قبلی دوباره مورد واکسیناسیون قرار می گیرند، همچنین در مناطق اعلام شده به تشخیص دکتر دامپزشک منطقه واکسیناسیون سگ ها صورت می گیرد.

وی نحوه برخورد با حیوان هارگزیده و گله درگیر با هارگزیدگی را شرح داد و بیان کرد: در صورت برخورد با موارد هارگزیده و یا احتمال قریب به یقین بروز هاری در جمعیت علف خوران، با هماهنگی و تایید سازمان نسبت به واکسیناسیون کل دامهای موجود در گله با یک دز واکسن هاری، اقدام می گردد.

دکتر کاظمی نیا به شرح فراوانی موارد مثبت برحسب گونه حیوان پرداخت و گفت: اقدامات انجام شده توسط اداره کل دامپزشکی استان در خصوص مدیریت کانون های بیماری هاری شامل  مشارکت در ساماندهی حیوانات بلاصاحب و مدیریت بهداشتی واحدهای نگهداری و پرورش این حیوانات با مشارکت بخش خصوصی و سازمان نظام دامپزشکی، انجام واکسیناسیون و مراقبت در نواحی پر خطر و کانون های قبلی بیماری، برنامه های آموزشی و ترویجی جهت بهره برداران و دامداران بمنظور پیشگیری از بیماری، طراحی و اجرای طرح پژوهشی پایش و ارزیابی برنامه ساماندهی و مدیریت سگ های بلاصاحب در شهر کرمان، انجام برنامه مراقبت در کانون بیماری، ارزیابی اپیدمیولوژیک کانون های هاری و اجرای دقیق برنامه مراقبت بیماری هاری در پیرامون کانونها و ... می باشد.

این مقام مسئول همچنین از برگزاری اردوهای جهادی با همکاری بسیج جامعه مهندسین کشاورزی استان و بسیج دانشجویی ویژه پیشگیری از بیماری هاری در شهرستان نرماشیر و ... خبر داد .

لازم به ذکر است این کارگاه اموزشی با بحث و تبادل نظر درخصوص راه های پیش گیری از این بیماری به پایان رسید.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 304168
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه