• 1401/04/14 - 13:02
  • تعداد بازدید : 388
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان همزمان با روز جهانی بیماری های مشترک بین انسان و دام اعلام کرد:

بیماری های مشترک از نظر حفظ سلامت و بهداشت جوامع انسانی و دامی دارای اهمیت فراوان می باشند

15 تیرماه(6 جولای) روز جهانی مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان‌ می باشد، نامگذاری این روز تحت این عنوان بدلیل اهمیت این بیماری ها از منظر حفظ سلامت و بهداشت جوامع انسانی می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ضمن گرامیداشت روز جهانی بیماری های مشترک بین انسان و دام اعلام کرد: بیماری مشترک انسان و دام یا همان زئونوزها، یک مسئولیت حرفه‌ای مشترک بین پزشکان و دامپزشکان می باشند که با همکاری در زمینه تحقیقات و کنترل این بیماری ها می‌توان گام های مؤثری در تامین بهداشت عمومی جامعه برداشت و این بیماری ها از نظر حفظ سلامت و بهداشت جوامع انسانی و دامی دارای اهمیت فراوان می باشند.

وی اظهار کرد: 12 تیر ماه به عنوان روز جهانی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان ثبت گردیده است که هدف از این نام گذاری آگاه سازی آحاد جامعه و گروه های شغلی  در معرض ابتلا به این بیماری ها می باشد.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: بیماری‌های قابل انتقال به انسان یا بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان به گروهی از بیماری‌های عفونی واگیر گفته می‌شود که در اثر یک عامل عفونی شامل: باکتری، ویروس، قارچ، تک یاخته و... ایجاد و از راه‌های مختلف بصورت مستقیم یا غیرمستقیم از حیوان به انسان منتقل می‌شوند.

وی گفت: از مهم ترین چالش های پیشگیری و کنترل این بیماری ها در استان، مواردی همانند وسعت و پراکندگی شهرستانهای استان و دشواری خدمات رسانی دامپزشکی، تنوع آب و هوایی و مساعد  بودن زمینه شیوع بسیاری از بیماریهای دامی، هم جواری با استان های مرزی و تردد دام غیر مجاز و دشواری کنترل بیماری ها و وجود خطر ورود بیماری های نوپدید می باشد.

وی ادامه داد: ضرر و زیان اقتصادی این بیماری ها به دلیل کاهش تولید فراورده های دامی، مرگ و میر دام ها ، معدوم کردن دام ها جهت کنترل بیماری ها، بسیار زیاد می باشد.

این مقام مسئول از مهمترین بیماری های مشترکی که میان انسان و حیوان وجود دارد به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، تب مالت، سالک، هاری، مشمشه ، سیاه زخم( شاربن ) ، کیست هیداتیک ، آنفولانزا و سل اشاره نمود.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: همه گیری های جهانی جنون گاوی، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، سارس، مرس، سالک و لشمانیوز، تب مالت، هاری و تب کریمه-کنگو، همگی در زمره بیماری های مهلکی به شمار می آیند که بدلیل قابلیت سرایت گسترده، شرایط مبارزه و کنترل دشوار و خسارات هنگفت اقتصادی و تبعات طولانی مدت بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی نیازمند توجه ویژه می باشند.

دکتر رشیدی گفت: راه های انتقال بیماری های زئونوز بسیار متنوع است من جمله استفاده از منابع غذایی آلوده، تماس بین انسان و حیوانات و تماس با حیوانات دست آموز و وحشی از راه های انتقال عوامل بیماری زا می باشد.

وی گروه های در معرض خطر این بیماریها را قصابان ، سلاخان ، چوبداران ، کارکنان کشتارگاهها ، کشاورزان و در نهایت عموم مردم جامعه به علت تماس و مصرف فراوردهای دامی اعلام کرد.

دکتر رشیدی بیان کرد: اداره کل دامپزشکی استان کرمان به عنوان خط مقدم مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان در کنار سایر بخش های مرتبط، تلاش ها و اقدامات فراوانی را بمنظور مبارزه و پیش گیری از این بیماری ها انجام داده است.

 

 

دکتر رشیدی با تاکید بر لزوم تعامل و هماهنگی بین بخشی در رابطه با پیشگیری از بیماری های زئونوز، افزود: آگاهی مصرف کنندگان از ویژگی های محصولات دامی سالم و نحوه تماس با دام نقش مهمی در کنترل و پیشگیری از این بیماری ها دارد.

وی در خصوص این بیماری ها توضیحاتی ایراد نمود و اظهار کرد: مهمترین اصولی که توسط دامداران بمنظور پیش گیری از این بیماری ها باید رعایت شود اجرای عملیات های دامداری درست با هماهنگی کامل با دستورالعمل‌های بهداشتی دامپزشکی و انجام برنامه واکسیناسیون ضروری طبق برنامه‌های زمانبندی است، همچنین استفاده از دارو‌های ضدانگلی و سمپاشی و حمام ضد کنه نیز باید تحت نظارت دامپزشکی انجام گردد.

دکتر رشیدی با بیان اینکه کنه‌ها و حشرات، ناقل بیماری‌های مهمی بین حیوانات و بین حیوان و انسان می باشند، افزود: بیماری مهلک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری هایی است که با شروع فصل تابستان و افزایش فعالیت کنه ها، شایع می شود و کسانی که در کشتارگاه ها و دامداری ها فعالیت می کنند بایستی مراقبت های لازم برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری را مد نظر قرار دهند و از وسایل حفاظت و ایمنی فردی استفاده نمایند .

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در این رابطه افزود: سم‌پاشی محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در استان همه ساله توسط دامپزشکی انجام می گردد بطوری که در سال گذشته  بیش از یک میلیون راس دام سمپاشی شده است، همچنین برای این منظور طرح ضربتی سم پاشی اماکن دامی با مشارکت نیروهای بسیج جامعه کشاورزی به صورت کاملاً رایگان در استان انجام شده است که از ابتدای سال تاکنون بیش از 400هزار راس دام و بیش از  یک میلیون و 900000 متر مربع جایگاه‌های نگهداری دام سمپاشی شده است.

این مقام مسئول درباره این بیماری افزود : دامهایی که در معرض این بیماری هستند علائمی ندارند و لاشه های دامها حتما باید به مدت 24 تا 48 ساعت در سردخانه یا پیش گوشت سرد کن قرار گیرد تا ویروسها و عوامل بیماری زا موجود در آن  از بین بروند که خوشبختانه  مجهز کردن کلیه کشتارگاه های استان به پیش سرد کن سبب کاهش مخاطرات این بیماری در استان شده است.

وی در خصوص بیماری تب مالت یا بروسلوز یا  بیماری هزار چهره اعلام نمود: فرآورده‌های دامی اعم از فرآورده‌های لبنی باید به شیوه‌های بهداشتی و در اماکن بهداشتی زیر نظر بازرسان بهداشتی دامپزشکی، تولید و فرآوری شود و از تولید این مواد خارج از شرایط بهداشتی اکیدا اجتناب شود و شهروندان باید توجه داشته باشند حتما فراورده  های پاستوریزه را تهیه نمایند و دامداران نیز حتما نکات بهداشتی را رعایت کنند و به خصوص با دامی که سقط جنین داشته است با احتیاط برخورد نمایند زیرا سقط جنین  یکی از علائم بیماری تب مالت است.

دکتر رشیدی گفت: جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری مهلک هاری از نزدیک شدن به سگ وگربه های ولگرد و یا خانگی واکسینه نشده ممانعت نمایید و توجه خاص به گاز گرفتگی حیوانات هر چند جزئی و بصورت خراش داشته باشید.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 287905
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه