بیماری آنتروتوکسمی عامل اصلی تلفات گوسفند و بز
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان ریگان رییس اداره دامپزشکی بیان کرد: بیماری آنتروتوکسمی عموما با تغییر جیره بروز پیدا می کند خصوصا برای دام هایی که در اواخر زمستان و بهار در چرای آزاد به علوفه تازه دسترسی پیدا می کنند احتمال بروز افزایش پیدا میکند
محسن دهقانیان تصریح کرد: علائم این بیماری بسته به شدت آن متفاوت بوده و عمدتا باعث تلف شدن ناگهانی دام، تب و لرز، بی اشتهایی، بی قراری، گیجی، نفس نفس زدن و... می باشد.
وی گفت: درمان بیماری آنتروتوکسمی موفقیت آمیز نبوده و راه کار مناسب و بهترین روش پیشگیری از این بیماری می باشد.
دهقانیان افزود: زمان مناسب واکسیناسیون پیشگیری برای دام های مرتعی در اواخر زمستان تا اوایل بهار می باشد و شش ماهه تکرار گردد که در این مدت گوسفندان اغلب آبستن هستند و با تزریق واکسن در زمان 15 روز مانده به زایمان بره های متولد شده نیز در مقابل این بیماری واکسینه می شوند.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری از این بیماری و تلفات ناشی از آن واکسیناسیون دام ها طبق ضوابط سازمان دامپزشکی علیه این بیماری و در زمان مناسب انجام شود و دامداران و عشایر توجه داشته باشند که تغییر نوع و میزان حجم جیره غذایی دام ها باید تدریجی و آرام باشد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ریگان در پایان گفت: واکسن پیشگیری از این بیماری با هزینه آزاد و توسط بخش غیر دولتی در درمانگاه ها و مراکز مایه کوبی دامپزشکی عرضه می شود.
نظر دهید