• 1402/09/18 - 12:32
  • تعداد بازدید : 457
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمان در جلسه قرارگاه پدافند زیستی تاکید نمود:

لزوم تعامل کلیه دستگاه های اجرایی با دامپزشکی بمنظور پیش گیری از بیماری انفلوانزای پرندگان

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، جلسه قرارگاه پدافند زیستی استان با حضور مدیر کل پدافند غیر عامل استان کرمان، فرمانده سپاه ثارالله استان، مدیر کل اطلاعات استان، معاونت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان، مدیر کل دامپزشکی جنوب کرمان، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان، نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی کرمان، بم و جیرفت و رفسنجان، نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی و دادگستری کرمان و نماینده تشکل های صنعت طیوردر محل استانداری کرمان برگزار گردید.

در ابتدای این نشست، دستور کار جلسه با موضوع بحث و تبادل نظر و بررسی وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان  و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و مقابله با آن عنوان گردید.

دکتر ابراهیم کریمی مدیر کل پدافند غیر عامل استان کرمان گفت: دامپزشکی جز ارگان های پیشرو در مبحث پدافند غیر عامل می باشد.

این مقام مسئول ادامه داد: به این نتیجه رسیده ایم اقداماتی که اداره کل دامپزشکی استان کرمان انجام می‌دهد مصداق تمام عیار اجرای پدافند غیرعامل در حوزه زیستی ( بیماری‌های مشترک دام و انسان و امنیت غذایی) در استان می‌باشد.

وی ضمن عرض خسته نباشید و تشکر از نیروهای دامپزشکی در برگزاری مانور پدافند غیرعامل با موضوع آنفولانزای فوق پرندگان در محل سد نساء بم عنوان کرد: در این مانور شاهد وحدت رویه و وفاق و همبستگی و تعامل مابین دامپزشکی شمال و جنوب خارج از مباحث فنی و اجرایی بودیم.

دکتر کریمی افزود:  از آنجا که در ابتدای فصل سرما قرار داریم لازم است در خصوص بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان  تدابیر پیشگیرانه اتخاذ نماییم و تعامل کلیه دستگاه های اجرایی با دامپزشکی بمنظور پیش گیری از بیماری انفلوانزای پرندگان ضروری است.

دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان در ادامه با ارائه گزارشی به بررسی وضعیت شیوع و بروز بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پرداخت و گفت: ما در استان زنجیره کاملی از صنعت طیور داریم و حساسیت حفظ این منابع موید اهمیت وظایف دامپزشکی در پیشگیری و کنترل بیماری ها می باشد.

این مقام مسئول با بیان اینکه حجم سرمایه گذاری قابل ملاحظه ای در صنعت طیور استان موجود است به تخمین سرمایه در گردش استان در صنعت طیور پرداخت.

وی ادامه داد: این ویروس توانایی ایجاد بیماری با  مرگ و میر بالا در پرندگان و انسان داشته و قطع تجارت پرندگان و تهدید امنیت غذایی را برای جامعه را به دنبال دارد.

دکتر کاظمی نیا راه ‌های ورود بیماری را شرح داد و گفت: خوشبختانه از سال 13۹۵ به بعد استان کرمان جز استان‌های پاک از این بیماری بوده است.

وی افزود: مراقبت های فعال و غیرفعال در شهرستان های استان و کشتارگاه های طیور استان توسط نیروهای دامپزشکی صورت می گیرد.

دکتر صدیقه کاظمی نیا شرایط معدوم‌سازی را شرح داد و گفت: اگر یک واحد مبتلا به این بیماری گردد لازم است کل جمعیت طیور  در شعاع یک کیلومتری معدوم گردد.

وی چالش‌های استان در خصوص کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور را به طور تفصیلی بیان نمود و گفت: امیدواریم جهت هزینه های رصد و پایش و مراقبت و خرید تجهزات مورد نیاز و تست های آزمایشگاهی تامین اعتبار لازم توسط سازمان برنامه و بودجه صورت گیرد و در این خصوص با توجه به شرایط اضطراری موجود برگزاری کمیته تخصصی لازم است.

 دکتر صدیقه کاظمی نیا ادامه داد: پایش مستمر این بیماری و اعمال مراقبت تشدیدی در تالاب ها و ابگیرها و ممنوعیت شکار پرندگان در حیات وحش و گزارش دهی هرگونه تلفات غیر عادی توسط این اداره کل و سازمان محیط زیست صورت می گیرد.

دکتر کاظمی نیا افزود: نیروی انتظامی و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، کنترل مبادی ورودی و  خروجی در خصوص حمل و  نقل هرگونه طیور و  کود مرغی و فراورده های خام دامی را اجرایی می نمایند ضمن این که سازمان جهاد کشاورزی و اتحادیه تعاونی مرغداران ترخیص سریع نهاده ها و جلوگیری از انتقال نهاده ها بین واحد ها را پیگیری می نمایند.

دکتر کاظمی نیا بیان کرد: اطلاع رسانی و تقویت اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای در پیش گیری از این بیماری ضروری است که در این خصوص با صدا و سیما تعاملات لازم صورت پذیرفته است، ضمن اینکه ارتباط فعال مراکز بهداشت در روستاها و دهیاری ها با روستائیان مبنی بر آگاهی بخشی در راستای جلوگیری از رها نمودن مرغهای بومی و دیگر ماکیان در کوچه های روستا و نگهداری در مکانهای سرپوشیده و اطلاع رسانی تلفات غیر عادی طیور بومی به شبکه های دامپزشکی توسط  دانشگاههای علوم پزشکی انجام می شود.

دکتر کاظمی نیا بیان کرد: این اداره کل با همکاری شهرداری و نیروی انتظامی در صورت مشاهده عرضه طیور فاقد مجوز در سطح شهر بمنظور پیش گیری از این بیماری با افراد خاطی برخورد می نماید.

وی بر پاکسازی ، عقیم سازی کود و اصلاح و مدیریت ساختار بهداشتی توسط مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی تاکید نمود.

دکتر محمد مهدی یزدانپناه رئیس اداره بهداشت و مراقبت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: ساماندهی واحد های غیر مجاز طیور ضروری است و در این زمینه اتحادیه های تعاونی های مرغداران استان و معاونت امور دام جهاد کشاورزی استان اقدامات لازم را اجرایی می نمایند.

 در این نشست اعضا حاضر به بیان نظرات خود پرداختند و موضوعاتی جهت اجرا به تصویب رسید.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 311793
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه