• 1403/03/07 - 07:03
  • تعداد بازدید : 154
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نکات بهداشتی جهت آشنایی با بیماری تیلریوز توسط شبکه دامپزشکی کوهبنان

دکتر امیرحسین همتی با اشاره به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش جمعیت کنه در دامداری ها و بیماری های مربوط به این فصل مانند تیلریوز، در این باره اظهار داشت: دلیل اصلی بیماری تیلریوز یا زردی در دام ها، وجود کنه های خانواده هیالوما روی بدن دام است که این کنه ها خود می توانند ناقل تک یاخته ای به نام تیلریا آنولاتا بوده و در حین خونخواری از بدن دام باعث انتقال تک یاخته به بدن دام گردیده ، که علایم بیماری زردی پس از چند رو ز پدیدار خواهد شد.

دکتر امیرحسین همتی رییس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان در مورد تیلریوز( بیماری زردی) توضیحاتی را به شرح زیر ارائه داده است:

نوعی از انگل تک یاخته‌ که عامل تیلریوز است درگاو و گوساله، و نوع دیگر آن در گوسفند و بز ایجاد بیماری می‌کنند ولی گاهی نوع زردی گاو و گوساله در گوسفند و بز، و به ندرت زردی نوع گوسفند و بز در گاو و گوساله هم دیده می‌شود؛ اما عامل بیماری زردی در انسان با عامل بیماری زردی در دام کاملاً متفاوت است.

تیلریوز یا بیماری زردی دام جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نیست و از طریق گوشت به انسان منتقل نمی‌شود، اما گوشت دام مبتلا به این نوع زردی قابلیت مصرف انسانی را ندارد و در کشتارگاه‌ها ضبط و معدوم می‌شود.

تابستان فصل تولید مثل و افزایش جمعیت انگل‌های خارجی و خصوصاً کنه‌هاست. کنه‌ها با حمله به بدن دام و خونخواری، علاوه بر ایجاد کم خونی و کاهش سیستم ایمنی دام، می‌توانند باعث انتقال بیماری‌های خونی مانند تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو و خصوصاً زردی شوند.

مطمئن‌ترین راه پیشگیری از تیلریوز، واکسیناسیون دام‌ها در فصل زمستان است تا ایمنی آن‌ها در تابستان را فراهم کند. رعایت بهداشت دام، استفاده از جایگاه مناسب برای نگهداری دام، سمپاشی اماکن دامی و یا شعله دادن آن‌ها به منظور مبارزه با کنه‌ها نیز در جایگاه دوم روش‌های پیشگیری در دام‌های واکسینه شده قرار دارد؛ این موارد برای دام‌های غیرواکسینه به‌عنوان تنها راه پیشگیری از بیماری محسوب می‌شود.

مهم‌ترین علائم تیلریوز در دام، تب بالا (۴۲ درجه)، کاهش شدید شیر و اشتها، افزایش ضربان قلب و تنفس، تورم غدد لنفی پیش کتفی و پس رانی، کم رنگی و وجود نقاط خونریزی و زردی تدریجی در مخاط چشم و واژن است.

دکتر همتی در پایان از دامداران شهرستان کوهبنان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک در اسرع وقت مراتب را به کلینیک های بخش خصوصی یا شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان اعلام کنند تا کنترل و درمان بیماری هرچه سریعتر صورت بپذیرد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان کوهبنان
  • کد خبر : 320055
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه