• 1403/06/19 - 06:06
  • تعداد بازدید : 99
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مرغداران گنبکی در خصوص احتمال شیوع بیماری آنگارا در طیور گوشتی آگاهی داشته باشید

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی عنوان کرد: آنگارا بیماری ویروسی است که معمولاً در جوجه‌­های گوشتی 8-9 روزه بروز می‌کند و مهم‌ترین ضایعه پس از مرگ که درلاشه دیده می­‌شود وجود20-5 سی سی و یا بیشتر، محلول شفاف در کیسه اطراف قلب است. پر خونی عمومی و ادم ریه هم در لاشه وجود دارد؛ کبد و کلیه­‌ها بزرگ، رنگ پریده و ترد و شکننده می‌شوند.

وی افزود :درمان اختصاصی برای این بیماری وجود ندارد اما بارعایت چند نکته می توان از این بیماری پیشگیری کرد.
چند سنی بودن گله، فروش پرندگان زنده، انتقال غذا بوسیله کیسه‌ها و افرادی که پرندگان اهلی نگه داری می‌کنند می‌توانند از عوامل شیوع بیماری آنگارا محسوب شوند. 
لذا رعایت نکات ذیل ضروری است: 
 
 1. با توجه به نقش مهم کود و فضولات طیور در انتقال بیماری، فرآوری و عقیم سازی کود درهر دوره صورت گیرد و کود فرآوری شده با اخذ مجوز از دامپزشکی حمل شود.
 
2. قبل از جوجه ریزی لازم است سالن‌ها و انبار(کف و دیوار‌های داخل و خارج) و وسایل مختلف، پاکسازی و ضدعفونی شوند.
 
3. جوجه یک روزه از منابع  مطمئن و واحدهای مرغ مادر واکسینه شده علیه بیماری آنگارا تأمین شود.
 
4- واکسیناسیون مطابق با الگوی منطقه در واحد پرورش صورت گیرد و بخصوص واکسیناسیون علیه بیماری گامبورو انجام شود.
 
5- از رفت و آمد غیر ضروری افراد و ورود وسایل نقلیه به واحد جلوگیری شود و در صورت لزوم، این امر با رعایت کامل موارد بهداشتی (دوش گرفتن، پوشیدن لباس کار، چکمه، ماسک، کلاه و دستکش، و ضدعفونی کامل وسیله نقلیه شامل چرخ‌ها و بدنه) صورت گیرد و کلیه رفت و آمدهای افراد و ورود و خروج وسایل نقلیه  ثبت شود.
 
6- حوضچه‌های ضدعفونی مقابل درب ورودی مزرعه و ورودی سالن‌ها و انبار باید فعال نگه داشته شوند و حوضچه‌های ضدعفونی با عمق کافی و مواد ضدعفونی کننده تازه برای افراد و وسایل نقلیه وجود داشته باشد.  
 
7- رعایت بهداشت و اصول قرنطینه در ورودی سالن به مراتب از محوطه مهم‌تراست؛ بنابراین لازم است از آلوده نبودن کلیه وسایل، مواد، آب، دان و افرادی که به سالن وارد می‌شوند اطمینان حاصل شود. لازم است هنگام ورود به سالن، شستن دست‌ها با آب و صابون، ضدعفونی آن‌ها و تعویض کفش، یا حداقل برس کشی کف چکمه با مواد ضد عفونی انجام شود. توصیه می‌شود از کفش و لباس اختصاصی برای هر سالن استفاده شود.
 
8- از ورود پرندگان وحشی از جمله کبوتر و کلاغ به داخل انبار دان و سالن پرورش جلوگیری شود.
 
9- از رها کردن تلفات در فضای بیرون سالن(اعم از داخل مرغداری یا خارج آن) که سبب می‌شود در دسترس پرندگان وحشی و سایر حیوانات قرار گیرد، جداً خودداری شود. لازم است لاشه پرندگان پس از جمع آوری، در کیسه‌های پلاستیکی قرار گیرد و به کوره‌های لاشه سوز یا محل دفن بهداشتی منتقل شود.
 
10- همه کارکنان مرغداری لازم است از ملاقات با کارکنان سایر واحدها خودداری کنند.
 
11- از جابه‌جایی دان و نهاده و ... بین واحدهای پرورش خودداری شود.
 
12- هر گونه تلفات غیر عادی و یا  کاهش مصرف دان و آب و افزایش تلفات، در اسرع وقت(حداکثر 48 ساعت) به اطلاع اداره دامپزشکی و مسئول فنی واحد رسانده شود.
 
13- واحدهای درگیر بیماری برای جوجه ریزی مجدد، مدت بیشتری را در نظر بگیرند و در طول این مدت نیز چندین مرتبه ضدعفونی با مواد مناسب صورت گیرد.
  • گروه خبری : اداره دامپزشکی گنبکی
  • کد خبر : 324792
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه