• 1402/08/03 - 05:55
  • تعداد بازدید : 273
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمان:

مرغداران توصیه‌های بهداشتی جهت پیشگیری از بیماری آنگارا را جدی بگیرند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر محمد مهدی یزدانپناه رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: آنگارا یک بیماری مسری و عفونی بوده و درصد بالای تلفات و ابتلای طیور را دارد که جز معدوم‌سازی راه‌حل دیگری برای مقابله با آن وجود ندارد.

وی به شرح این بیماری پرداخت و گفت: آنگارا بیماری ویروسی است که معمولاً در جوجه‌ های گوشتی از سن 8 روزگی به بالا  بروز می‌کند؛ اما در گله‌های تخمگذار و مادر هم این اتفاق رخ می دهد که در گله‌های مادر زمان وقوع بیماری در سنین 28 تا 32 هفتگی و در گله های تخمگذار تجاری 10 تا 20 هفتگی است.

وی افزود: مهم‌ترین ضایعه پس از مرگ طیور که درلاشه دیده می شود وجود محلول زرد شفاف در کیسه اطراف قلب می باشد که البته پر خونی عمومی و ادم ریه هم در لاشه وجود دارد و کبد و کلیه ها بزرگ، رنگ پریده و ترد و شکننده شده و گاهی پارگی کبد دیده می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه در صورت ابتلای گله به بیماری‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی، میزان تلفات واحد به 80 درصد هم می‌رسد، گفت: با این تلفات، رعایت کامل اصول بهداشتی قرنطینه‌ای، اصول امنیت زیستی و واکسیناسیون مناسب در پیشگیری از بیماری بسیار مؤثر است.

دکتر یزدانپناه در ادامه به شرح راه های پیشگیری از انتقال بیماری پرداخت و گفت: با توجه به نقش مهم کود و فضولات طیور در انتقال این بیماری، فرآوری و عقیم سازی کود درهر دوره صورت گیرد و  لازم است کود فرآوری شده با اخذ مجوز از دامپزشکی حمل شود.

وی با بیان اینکه مرغداران از جابه‌جایی دان و نهاده و ... بین واحدهای پرورشی خودداری نمایند، افزود: لازم است قبل از جوجه ریزی سالن‌ها و انبار (کف و دیوار‌های داخل و خارج) و وسایل مختلف( کلیه وسایل، مواد، آب، دان که به سالن وارد می‌شوند) پاکسازی و ضدعفونی شوند، ضمن اینکه  جوجه یک روزه از منابع  مطمئن و واحدهای مرغ مادر واکسینه شده علیه بیماری آنگارا تأمین شود.

وی ادامه داد: واکسیناسیون مطابق با الگوی منطقه در واحد پرورش مرغ مادر صورت گیرد و بخصوص واکسیناسیون علیه بیماری گامبورو انجام شود.

دکتر یزدانپناه با بیان اینکه مرغداران از رفت و آمد غیر ضروری افراد و ورود وسایل نقلیه به واحد جلوگیری نمایند، گفت: در صورت لزوم به رفت و آمد، این امر با رعایت کامل موارد بهداشتی (دوش گرفتن، پوشیدن لباس کار، چکمه، ماسک، کلاه و دستکش، و ضدعفونی کامل وسیله نقلیه شامل چرخ‌ها و بدنه) صورت گیرد و کلیه رفت و آمدهای افراد و ورود و خروج وسایل نقلیه ثبت شود.

این مقام مسئول بر فعال نگه داشتن حوضچه ‌های ضدعفونی مقابل درب ورودی مزرعه و ورودی سالن‌ها و انبار تاکید نمود و بیان داشت: لازم است حوضچه ‌های ضدعفونی با عمق کافی و مواد ضدعفونی کننده تازه برای افراد و وسایل نقلیه وجود داشته باشد. 

وی بر رعایت بهداشت و اصول قرنطینه در ورودی سالن تاکید نمود و گفت: مرغداران لازم است هنگام ورود به سالن، شستن دست‌ها با آب و صابون، ضدعفونی آن‌ها و تعویض کفش، یا حداقل برس کشی کف چکمه با مواد ضد عفونی را انجام داده و از کفش و لباس اختصاصی برای هر سالن استفاده نمایند.

دکتر یزدانپناه افزود: مرغداران از ورود پرندگان وحشی از جمله کبوتر و گنجشک به داخل انبار دان و سالن پرورش جلوگیری نمایند و همچنین  از رها کردن تلفات در فضای بیرون سالن(اعم از داخل مرغداری یا خارج آن) که سبب می‌شود در دسترس پرندگان وحشی و سایر حیوانات قرار گیرد، جداً خودداری نمایند ضمن اینکه لازم است لاشه پرندگان پس از جمع آوری، در کیسه‌های پلاستیکی قرار گیرد و به کوره‌های لاشه سوز یا محل دفن بهداشتی منتقل شود.

این مقام مسئول گفت: در مواردی که ابتلا در سنین نزدیک به کشتار رخ می دهد( 33 تا 35 روزگی)، توصیه می گردد تمهیدات لازم از جمله کشتار در مرحله پایانی شیفت کشتار انجام گیرد تا ضد عفونی دقیق سالن کشتار، خودرو و قفسه های حمل امکان پذیر گردد.

دکتر محمد مهدی یزدانپناه رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمان در پایان اعلام نمود: مرغداران هر گونه تلفات غیر عادی و یا کاهش مصرف دان و آب و افزایش تلفات را در اسرع وقت(حداکثر 48 ساعت) به شبکه دامپزشکی  شهرستان و مسئول فنی واحد گزارش دهند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 309517
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه