• 1403/08/27 - 08:17
  • تعداد بازدید : 49
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

فراخوان واکسیناسیون جمعیت دامی کرمان علیه ۲ بیماری ویروسی

اداره کل دامپزشکی استان کرمان که طرح تکمیل واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک را در دست اجرا دارد، از آغاز اجرای طرح واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دام سبک و سنگین استان نیز خبر داد و خواهان همکاری و مشارکت دامداران شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان ، تب برفکی از مهمترین بیماری‌های واگیر در دام‌های زوج سم است که در صورت شیوع، خسارات اقتصادی فراوانی را به واحدهای پرورش دام وارد می‌کند.

بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) نیز یک بیماری ویروسی به‌شدت واگیردار است که گوسفند و بز را درگیر می‌کند و خسارات مالی و اقتصادی فراوانی را برای دامدار به جا می‌گذارد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان روز شنبه با اعلام آغاز اجرای طرح واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دام سبک و سنگین استان گفت: در راستای پیشگیری از بیماری تب برفکی، حمایت از تولیدکنندگان و حفظ و حراست از سرمایه‌های ملی، واکسیناسیون تب برفکی دام سبک و سنگین با پوشش دهی کامل جمعیت دامی، از سوم آذر امسال در واحدهای صنعتی، نیمه صنعتی و روستایی و عشایری آغاز می‌شود که تا ۲ ماه ادامه دارد.

بنا به اعلام روابط عمومی اداره کل دامپزشکی، محمد خلیلی‌ وند از مشارکت بخش دولتی و خصوصی در واکسیناسیون جمعیت دام سبک و سنگین استان کرمان خبر داد و افزود: با توجه به پیگیری‌های مجدانه، این اداره کل اقدام به اجرای واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی در دام‌های سنگین و سبک استان با اولویت مناطق کانون و پرخطر کرده است.

وی با اعلام اجرای این برنامه به طور همزمان در سراسر کشور بیان کرد: در واکسیناسیون تب برفکی بیش از ۶۲ هزار راس دام سنگین و بیش از سه میلیون راس دام سبک در استان علیه این بیماری ایمن می‌شوند.

مدیرکل دامپزشکی کرمان گفت: در این مرحله، پوشش واکسیناسیون دام سنگین ۹۵ درصد و دام سبک ۹۰ درصد جمعیت دام مورد انتظار است.

وی اضافه کرد: از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از شیوع ویروس تب برفکی به عنوان یکی از زیان‌بارترین بیماری‌های دام، واکسیناسیون به‌موقع و منظم با استفاده از واکسن موثر است و هر سال، بیماری‌های مختلفی دام‌ها را درگیر می‌کند که این بیماری‌ها تهدیدی برای بهداشت دام و بهداشت عمومی جامعه هستند.

خلیلی وند افزود: بیماری تب برفکی یکی از بیماری‌های ویروسی واگیردار است که در صورت بروز، با علائم بالینی از قبیل تب، ریزش بزاق، کاهش اشتها، لنگش، کاهش وزن و کاهش تولید شیر مشاهده می شود و می‌تواند خسارات اقتصادی فراوانی به واحدهای دامی درگیر بیماری وارد کند.

وی تصریح کرد: گرچه واکسیناسیون نقش بسزایی در مقابله با این بیماری دارد، اما باید توجه داشت از آنجا که بیماری مانند بسیاری دیگر از بیماری‌های ویروسی درمان خاصی ندارد، رعایت اصول بهداشتی، قرنطینه‌ای و اجرای اصول امنیت زیستی در کنار واکسیناسیون، در جلوگیری از بروز و شیوع آن بسیار موثر است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان از دامداران درخواست کرد که ضمن همکاری با ماموران و مجریان طرح برای حفظ سلامت دام‌های خود و جلوگیری از شیوع بیماری نسبت به اعمال شرایط بهداشتی در واحدهای دام اقدام کنند.

وی اصول بهداشتی پیشگیری از این بیماری را ضد عفونی کردن دامداری‌ها، استفاده از آهک و آب آهک، شعله دادن به محیط و استفاده از مواد ضدعفونی عنوان کرد.

پیش از این خلیلی وند از اجرای طرح تکمیل واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک همزمان با سراسر کشور از ابتدای آبان ماه تا پانزدهم آذر امسال خبر داده و گفته بود: هدف اصلی اجرای این طرح ایجاد ایمنی یکنواخت در جمعیت دام کوچک است.

به گفته وی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک یک بیماری ویروسی در جمعیت دام کوچک با علائم تا حدودی مشابه تب برفکی است که در صورت ابتلا تلفات نسبتا بالا دارد.

مدیرکل دامپزشکی کرمان پیش بینی کرد که تا پایان اجرای این طرح سه میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک در استان واکسینه شوند.

اولویت اصلی واکسیناسیون علیه این بیماری در حواشی حیات وحش، دام‌های کوج رو و عشایر و کانون‌های بیماری در سال‌های گذشته است که پیش بینی می‌شود ۱۰۰ درصد جمعیت دامی سبک علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک واکسینه شوند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 329877
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه