توصیه های دامپزشکی فهرج برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو
مهدی بماندشتی رئیس دامپزشکی فهرج اعلام کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که نوعی کنه سخت ، هم مخزن و هم ناقل آن است.
به گفته وی این ویروس می تواند بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی را مبتلا کند و انسان هم در صورت تماس با حیوان مبتلا یا کنه آلوده به ویروس مبتلا می شود.
وی بیان کرد: شیوع بیماری بیشتر در فصل های گرم سال و همزمان با فصل فعالیت کنه است و در حیوانات اهلی مثل گاو، گوسفند علائم مشخصی ندارد و حداکثر باعث تب می شود و در انسان با علائمی مانند سردرد، تب شدید، درد مفاصل و عضلات، دل درد ،اسهال ، استفراغ، قرمزی چشم ، خونریزی به صورت نقطه های ریز مثل سرسوزن یا خونریزی های وسیعتر و خون دماغ است.
بمان دشتی توصیه های لازم برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو را به شرح ذیل بیان کرد:
۱ - تهیه گوشت مصرفی مورد نیاز از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی مجاز و تحت نظارت دامپزشکی، ۲ - خودداری از خرید گوشت های بدون مهر و لیبل دامپزشکی، ۳ - خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه ها، ۴ - استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت، ۵ - خودداری از مصرف گوشت تازه «نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد و سپس مصرف آن»، ۶ - خودداری از مصرف جگر به صورت خام «نگهداری جگر تازه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد و سپس مصرف آن»، ۷ - رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان کشتارگاه ها، ۸ - سم پاشی بدن دام ها و آغل های روستایی با سموم مخصوص دامپزشکی، ۹ - استفاده از لوازم ایمنی در هنگام پشمچینی دام ها
بمان دشتی در پایان گفت: اصلی ترین راه انتقال این ویروس ذبح غیر مجاز دام و قاچاق دام است، و با توجه به نزدیک شدن به عید قربان همشهریان دام مورد نیاز خود را تحت نظارت دامپزشکی تهیه و کشتار نمایند و گوشت دام را حتما ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف نمایند.
نظر دهید