توصیه های جدی درباره خرید ماهی قرمز شب عید توسط اداره دامپزشکی شهرستان نرماشیر
دکتر زارع پور رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نرماشیر ضمن تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه و با توجه به در پیش بودن عید نوروز و آغاز سال نو گفت : همه ساله در آستانه سال نو بازار خرید ماهی قرمز رونق می گیرد و مردم این ماهی زینتی را بر سر سفره های هفت سین خود میبرند، اما نکات بهداشتی زیادی در مورد نحوه حفظ سلامت و نگهداری ماهی قرمز وجود دارد که بهتر است رعایت شوند.
وی اظهارداشت: ماهیان قرمز نماد طراوت و حیات بوده و این ماهیان در صورت سالم و شاداب بودن هیچ گونه بیماری را به انسان منتقل نمی کنند، اگرچه بیمارهای بسیار نادری میتواند از ماهی قرمز به انسان سرایت پیدا کند، اما در برخورد و شرایط نگهداری آنها باید دقت بسیاری داشته باشیم.
دکتر زارع پور گفت: در زمان خرید باید ماهی قرمز را از نظر ظاهری شامل وجود زخم روی پوست، بیرون زدگی چشم و خوردگی باله ها که از علایم بیماری ماهی است بررسی کرد ضمن اینکه در صورت وجود هر یک از علایم فوق، از خرید ماهی خودداری شود.
رئیس شبکه دامپزشکی نرماشیر تصریح
کرد: ماهی قرمز باید در محیط مناسبی از نظر اکسیژن و دما نگهداری شده و فضای کافی و آب تمیز در اختیار داشته باشد، به همین دلیل خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی را به صورت متراکم و در محل و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری میکنند، توصیه نمیشود.
وی در شرح خصوصیات ماهی قرمز سالم نیز عنوان نمود: ماهی سالم، دارای ظاهر سالم و تحرک مناسب است و به صورت متعادل شنا میکند، باله های آن کاملاً باز و سالم و سطح بدن آن، فاقد هرگونه لکه های پنبه مانند است، پولکهای ماهی سالم است و دارای ریختگی یا ساییدگی نیستند. در ضمن ماهی نباید بیقرار بوده و چشمها نباید به صورت یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشند. بنابراین ماهی هایی که دم یا باله آنها دارای خوردگی است بیمار بوده و احتمال انتقال بیماری قارچی توسط آنها وجود دارد.
دکتر زارع پور در ادامه همچنین توصیه نمود :
1- درهنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
2- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجائی ماهی از منزل استفاده شود.
3- از خرید ماهیان بیمار و بیحال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
4- با استفاده از آب تمیز و فاقد کلر، غذای مخصوص ماهی ، برای ضد عفونی تنگ ماهی از نمک طعام به میزان ۳۰ گرم نمک دریک لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه می توان استفاده کرد.
این مقام مسول در پایان ضمن آرزوی سلامتی برای همشهریان محترم تصریح نمود: در صورت عدم امکان نگهداری از ماهی قرمز آنها را نباید در آب های آزاد و منابع آبی رها سازی شود و بایستی در اماکن مجاز مشخص شده توسط محیط زیست و شهرداریها رهاسازی نمایید.
نظر دهید