رعایت نکات بهداشتی درخصوص ماهی قرمز الزامی است
توصیه های بهداشتی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان درخصوص ماهی قرمز
محمود مقامی عنوانکرد: ماهی قرمز این حیوان دوست داشتنی که زینت بخش سفره هفت سین همشهریان می باشد در صورت عدم رعایت بهداشت می تواند از ناقلین بیماریهای مشترک باشد. لذا اگر سابقه بیماریهای پوستی و آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری از دستکش استفاده نمائید و بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان قرمز دست هایتان را بطور کامل با آب و صابون بشوئیدو آموزش بهداشت فردی بویژه کودکان درخصوص جلوگیری از دست زدن به ماهی و عدم دستمالی به چشم ، صورت و دهان بعد از کار با ظروف نگهداری ماهی ضروری است همچنین آب تعویض ماهی را مستقیم در چاه تخلیه نمائید و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری نمائید.
مقامی افزود: لاکپشت گوش قرمز و حلزون سیبی از گونه های مهاجم و عامل انتقال بیماری به انسان هستند لذا نبایستی آنها را خریداری نمود و بعد از ایام نوروز در صورت تمایل به آزادسازی ماهی قرمز از مکانهای مشخص شده توسط شهرداری استفاده و ماهیها را در منابع آبی آزاد رها ننمائید.
وی بیان کرد: از خرید ماهی با علائم باله های جمع شده، لکه های سفید پنبه مانند با قرمز و خاکستری روی بدن و اطراف دهان، بدن رنگ پریده و لکه لکه، خوردگی و سائیدگی لبه بام ها، بی قراری و حرکات عصبی و شنای نامتعادل و چشمای بیرون زده یک طرفه یا دوطرفه خودداری نمائید.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان توصیه کرد:ماهی قرمز را از مراکز معتبر و بهداشتی و سرپوشیده، قابل شستشو و ضدعفونی تهیه نمائید و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان خودداری نمائید.
وی درپایان افزود: در این ایام اکیپ های نظارتی دامپزشکی با نظارت بهداشت به این مراکز نظارت لازم را دارندو همشهریان در صورت برخورد با هرگونه تخلف بهداشتی می توانند با شماره ۳۴۳۲۲۰۶۳-۰۳۴ تماس حاصل نمایند.
نظر دهید