توصیههای رئیس دامپزشکی راور در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز
رئیس دامپزشکی شهرستان راور گرفت : ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.
وی افزود: مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداریها با هماهنگی اداره دامپزشکی میباشند.
-در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
-حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده شود.
- از خرید ماهیان بیمار و بیحال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
توصیههای بهداشتی نگهداری ماهی قرمز:
- پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند.
-آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
- با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.
- در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی، چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.
- ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
- میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر میباشد.
- بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲-۲۶ درجه سانتی گرد میباشد.
- غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
- به منظور تعویض آب هربار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود واز تعویض یکباره آب خودداری شود.
-در هنگام تعویض آب و… نیازی به دستکاری ماهی نمیباشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.
-به منظور ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی، میتوان از نمک به میزان ۳ درصد و سایر ضدعفونی کنندهها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین یا بتادین استفاده کرد.
-در پایان نوروز ماهیها را در رودخانهها و یا نهرها رها نکرده و درمحلهای تعیین شده توسط شهرداری رها سازی شود.
نظر دهید