• 1402/04/24 - 05:21
  • تعداد بازدید : 622
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
توسط دامپزشکی کرمان انجام شد:

انجام اقدامات بهداشتی پیشگیرانه در راستای پیش گیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان ضمن هشدار به شهروندان به جهت پیش گیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان گفت: بیماری مهلک تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو همزمان با شروع فصل گرما و آغاز فعالیت و تکثیر کنه ها گسترش پیدا کرده و با مصرف گوشت دام آلوده و یا تماس مستقیم با دام بویژه از طریق گزش توسط کنه های حاوی ویروس، این بیماری به انسان منتقل می‌شود.

در راستای سیاست های اداره کل دامپزشکی استان کرمان در خصوص جلوگیری از  بیماری تب  خونریزی دهنده کریمه کنگو در سطح استان این اداره از ابتدای سالجاری بیش از یک میلیون و 700000 متر مربع جایگاه‌های نگهداری دام و  بیش از 330 هزار راس دام سبک و سنگین را علیه بیماری تب کریمه کنگو و انگل های خارجی  بدن دام نظیر کنه ها، جرب ها، شپش ها و کک ها مورد سم پاشی قرار داده است.

این مقام مسئول ادامه داد: انگلهای خارجی بدن دام ناقل بسیاری از بیماریهای واگیر دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام نظیر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشند که این موضوع حساسیت مقابله با انگلهای خارجی را دوچندان می کند.

وی زیان‌های اقتصادی ناشی از بروز این بیماریها را مهم دانست و افزود: انگلهای خارجی بدن دام موجب پایین آمدن سطح کیفی محصولات و تولیدات دامی شده و باعث هدر رفتن منابع و امکانات موجود در صنعت دامپروری می شوند.

دکتر کاظمی نیا افزود: با ارتقای سطح دانش و آگاهی های شهروندان و دامداران  و با رعایت برخی موارد بهداشتی و بیوسکوریتی می توان از رخداد بیماری مهلک فوق جلوگیری نمود.

وی در این رابطه افزود: اقدامات ترویجی و آموزشی و اطلاع رسانی از طریق رسانه های محلی، بهروزان و خانه های بهداشت، اداره آموزش ترویج جهاد کشاورزی، تریبون نماز جمعه و سایر امکانات موجود در شهرستان، در خصوص اعلام مخاطرات بیماری و رفتارهای خطرناک از جمله ذبح دام در منازل و خارج از کشتارگاه و آموزش راه های پیشگیری از این بیماری از جمله درج بنر در سطح استان بخصوص کشتارگاه دام و توزیع بروشورهای و پوسترهای مرتبط با تب کریمه کنگو توسط دامپزشکی استان صورت گرفته است.

دکتر کاظمی نیا همچنین یادآور شد: برگزاری کارگاه های آموزشی آشنایی با راه های پیشگیری از بروز و انتقال بیماری مذکور، از جمله سایر اقدامات بهداشتی  اجرا شده در این حوزه توسط دامپزشکی می باشد.

دکتر کاظمی نیا گفت: همچنین بازرسین بهداشتی دامپزشکی مستقر در کشتارگاه ها بمنظور پیش گیری از این بیماری بر رعایت نکات ایمنی و استفاده از وسایل حفاظت شخصی توسط سلاخان و قصاب ها و کارگران کشتارگاه ها نظارت دقیق داشته و با هرگونه سهل انگاری و عدم رعایت مقررات بهداشتی و ایمنی برخورد می نماید.

وی گفت: این بازرسان بهداشتی دامپزشکی بمنظور پیش گیری از این بیماری بر انتقال و نگه داری لاشه ها به پیش سرد کن و نگهداری حداقل به مدت 24 ساعت لاشه در پیش سردکن بصورت دقیق نظارت نموده و از خروج لاشه از کشتارگاه قبل از طی مرحله پیش سردکن اکیدا جلوگیری می نمایند و همچنین نظارت می نمایند که حمل لاشه ها در شرایط بهداشتی و با زنجیره سرد انجام گردد.

وی در پایان از شهروندان درخواست نمود که فرآوردهای خام دامی خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 304802
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه