• 1402/08/07 - 08:21
  • تعداد بازدید : 289
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان تشریح نمود:

اقدامات دامپزشکی استان در راستای تحقق شعار سال

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان از اقدامات اجرا شده اداره کل دامپزشکی استان کرمان در راستای تحقق شعار سال" مهارتورم، رشد تولید" خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان از اقدامات اجرا شده اداره کل دامپزشکی استان کرمان در راستای تحقق شعار سال" مهارتورم، رشد تولید" خبر داد و گفت: این اداره کل از ادارات حاکمیتی و نظارتی است و ضمن حمایت از تولید کنندگان داخلی بویژه فعال در صنعت دام، طیور، آبزیان و سایر مراکز مرتبط با دام و فراورده های خام دامی، کلیه اقدامات بهداشتی مورد نیاز جهت تولید فراورده های خام دامی نظیر گوشت قرمز، گوشت مرغ ، آبزیان، تخم مرغ، عسل و ... را در دستور کار دارد.

دکتر کاظمی نیا گفت: خدمات و فعالیت ‌های دامپزشکی تضمین اقتصاد پویا و پایدار صنعت دامپروری و واحد های تولیدی استان و تحقق شعار سال را در پی دارد زیرا دامپزشکی سبب می شود که فراورده های خام دامی سالم به میزان کافی و دارای کیفیت بهداشتی لازم جهت تامین پروتئین مورد نیاز سبد تغذیه مردم تولید و عرضه گردد.

وی ادامه داد: رفع موانع تولید با حفظ تمامیت حقوق تکریم تولید کننده بدون عبور از خطوط قرمز امنیت و سلامت غذایی اعم تولید و تولیده کننده محقق می گردد و دامپزشکی در این راستا به صدور مجوزها و پروانه های لازم تولیدی و نظارت بر این مراکز می پردازد.

وی اعلام کرد: تشدید پایش و مراقبت و مبارزه با بیماری های دام و طیور و آبزیان نسبت به سال های گذشته جهت حفظ سرمایه دامی استان و همچنین تشدید نظارت نسبت به گذشته بر شرکت های پخش دارو و واکسن و داروخانه های دامپزشکی و و مراکز مایه کوبی و جمع آوری داروهای تاریخ منقضی و غیر مجاز وارد شده به کشور از مبادی غیر رسمی، از جمله اقدامات دامپزشکی در راستای حمایت از تولید داخلی و رشد تولید محسوب می گردد که بطور مستمر توسط نیروهای خدوم این اداره کل در حال انجام می باشد.

این مقام مسئول ادامه داد: هر نوع فراورده خام دامی توسط دامپزشکی از منظر باقی مانده های دارویی و فلزات سنگین، بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله تب مالت، سل و ... پایش می گردد و همشهریان می توانند با خیال راحت به مصرف این فراورده ها بپردازند.

وی گفت دراین راستا، تمامی دامداری های منطقه را تحت پوشش تست، مراقبت و واکسیناسیون بیماری های دامی و مشترک بین انسان و دام قرارداده ایم که انجام پایش و مراقبت واحد های دامی استان و عملیات تست و خونگیری بروسلوز 21155 رأس دام سنگین و 18442 رأس دام سبک و کشتار دام های آلوده در جهت پاکسازی و جلوگیری از انتشار آلودگی در جمعیت دامی، انجام پایش و مراقبت بیماری مشمشه1266رأس تک سم(اسب) و اطمینان از سلامت اسبداری ها و همچنین واکسیناسیون 114240 رأس دام سنگین و 8874952 رأس دام سبک علیه بیماری ها به منظور حفظ سلامت دام ها از جمله اقدامات این اداره کل بمنظور تحقق شعار سال از ابتدای سال می باشد.

 وی درخصوص فعالیت های انجام شده در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی استان گفت: از ابتدای سالجاری  180 هزار عملیات بازرسی و نظارت بهداشتی در کشتارگاه های دام استان توسط کارشناسان این اداره کل انجام شده است که طی آن حدود هفت تن لاشه ضبط گردیده است.

 

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین در این مدت بیش از 34 هزار عملیات نظارت بهداشتی بر مراکز تولید ،توزیع، نگهداری وعرضه فرآورده های دامی استان توسط کارشناسان اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی صورت پذیرفته است که طی آن حدود 15 تن فراورده غیر قابل مصرف معدوم گردیده است.

دکتر کاظمی نیا ادامه داد: همچنین 18,359,455 قطعه طیور تحت نظارت کارشناسان این اداره کل در این مدت کشتار شده است.

این مقام مسئول از صدور  10700 فقره گواهی بهداشتی قرنطینه ای به مقصد درون استان و خارج استان در هفت ماهه سال‌جاری خبر داد و گفت: مطابق قانون، هر گونه نقل و انتقال دام، طیور و فرآورده ‌های دام و طیور مستلزم اخذ مجوز بهداشتی  قرنطینه‌ای از ادارات کل دامپزشکی بمنظور نظارت بر دام، طیور و فرآورده‌های خام دامی است.

 وی از انجام دو مرحله انجام واکسیناسیون نیوکاسل تمامی طیور بومی در استان خبر داد و افزود: در چندین سال گذشته با ممانعت از ورود بیماری خطرناک انفلوانزای فوق حاد پرندگان به استان از ضربه های اقتصادی شدید شیوع این بیماری به بنیان های اقتصادی استان جلوگیری نموده ایم و از ابتدای سال نیز طرح پایش انفلوانزا و نمونه گیری از مزارع اجداد و مادر را در استان اجرا نموده ایم.

وی با اشاره به لزوم تشخیص قطعی انواع بیماری‌های دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام و بررسی کیفیت فرآورده‌های خام دامی با انجام آزمونهای مختلف آزمایشگاهی، گفت: در راستای ایفای نقش نظارتی و حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور در جهت تشخیص انواع بیماریهای دام، طیور ، آبزیان و ... و عوامل میکروبی آلوده کننده مواد غذائی و نظارت بر بهداشت عمومی و باقیمانده های داروئی در مواد غذائی مورد مصرف شهروندان،  بیش از 36  هزار مورد آزمایش مختلف تخصصی تشخیصی طی هفت ماهه سالجاری توسط کارشناسان دامپزشکی شاغل در آزمایشگاه های مجموعه دولتی (آزمایشگاه مرجع و منطقه ای این اداره کل و ازمایشگاه های شبکه های دامپزشکی شهرستان ها) به همراه مراکز آزمایشگاهی بخش غیر دولتی شامل سه آزمایشگاه در شهرستان کرمان، یک آزمایشگاه در شهرستان سیرجان و یک آزمایشگاه در شهرستان رفسنجان و یک آزمایشگاه در شهرستان بم  صورت گرفته است.

وی دراین رابطه افزود: این آزمایشات با هدف تشخیص و درمان انواع بیماری‌های دام و طیور، بیماری های مشترک بین انسان و حیوان و همچنین کنترل کیفیت فرآورده‌های خام دامی تولیدی بمنظور تامین سلامت و امنیت غذایی شهروندان و حفظ ذخایر و سرمایه‌های دامی و تحقق شعار سال صورت گرفته است.

دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان در پایان خواستار حمایت بیشتر مقامات استانی و تخصیص اعتبارات لازم برای دامپزشکی در کمیته برنامه ریزی استان بمنظور نیل به اهداف سازمانی و ارتقای بهداشت و سلامت جامعه گردید.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 309728
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه