• 1401/12/23 - 05:38
  • تعداد بازدید : 389
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان خبر داد:

اجرای طرح تعیین شیوع بروسلوز در جمعیت دام سبک روستایی و عشایری استان

تب مالت یکی از رایج ترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که مخزن آن دام می باشد و می تواند منجر به بروز بیماری های سخت در انسان گردد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان از اجرای طرح بررسی شیوع بروسلوز در جمعیت دام سبک روستایی و عشایری استان خبر داد و گفت: در این طرح پس از انجام خونگیری و تهیه سرم در آزمایشگاه های شهرستان، سرم های جدا شده جهت انجام آزمایشات تکمیلی سرمی به آزمایشگاه مرجع و منطقه ای اداره کل دامپزشکی استان ارسال می شود تا میزان آلودگی و ابتلای دام سبک به بیماری جهت تصمیم گیری های تداوم و تشدید عملیات کنترلی تعیین گردد.

وی با اعلام اجرای این طرح همزمان در سراسر کشور، افزود: با توجه به اهمیت تشـخیص بیماری بروسلوز یا تب مالت به عنوان یکی از اولویت های سازمان دامپزشکی و با توجه به وجود ظرفیت های لازم در آزمایشگاه مرکزی این اداره کل در ارتباط با تشخیص این بیماری، در راستای طرح عنوان شده از طرف دفتر بهداشت و مدیریت بیماری هـای دامی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص انجام بررسـی شـیوع بروسلوز در کشور، بدینوسیله آزمایشگاه مرجع و منطقه ای این اداره کل، به عنوان آزمایشگاه مرجع کشوری بروسلوز جهت انجام تست  الایزا بر روی نمونه های سرمی رزبنگال و رزبنگال مدیفیه مثبت ارسالی از اسـتانهای یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان جنوبی تعیین شده است، بدین ترتیب نمونه های سرمی مثبت از استان های ذکر شده جهت انجام تست تکمیلی به آزمایشگاه مرجع این اداره کل ارسال می گردند.

وی افزود: این طرح در 490 واحد اپیدمیولوژیک در 16 شهرستان استان از ابتدای اسفندماه آغازشده و  به مدت ۲۰ روز کاری تا پایان این ماه ادامه دارد که پیش بینی می شود 4900 نمونه سرمی از سطح شهرستان های استان به آزمایشگاه این اداره کل فرستاده شود.

دکتر کاظمی نیا افزود: تب مالت به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می‌شود که به دلیل دارا بودن طیف وسیعی از علائم، بیماری هزار چهره نیز نامیده شده است که در انسان دارای علائم تب و لرز، تعریق شبانه، خستگی، بدن درد، سر درد، درد مفاصل، خستگی، افسردگی، کمر درد، آرتریت و...می باشد.

وی افزود: این بیماری معمولا از طریق تماس مستقیم انسان با دام آلوده(دامدار،ذابح و کارگر کشتارگاه،دامپزشک،..)و یا مصرف لبنیات به ویژه شیر و پنیر غیر پاستوریزه به انسان منتقل می شود.

دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان در پایان به همشهریان توصیه نمود از خرید شیر و گوشت و سایر فرآورده های خام دامی از مراکز غیر مجاز خودداری و همچنین در زمان تماس مستقیم با دام از وسایل حفاظت فردی مثل دستکش، عینک، روپوش و ماسک  استفاده نمایند.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 298432
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه