• 1401/08/24 - 06:35
  • تعداد بازدید : 653
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان:

آشنایی با ویژگی‌های فرآورده‌های خام دامی سالم و بهداشتی

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر مینا قاضی زاده رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام اینکه ارتقای سطح آگاهی های افراد در ارتباط با شرایط نگهداری فرآورده های خام دامی از جمله مهمترین وظایف اداره کل دامپزشکی استان به شمار می رود، بیان کرد: پروتئینهای حیوانی در سلامتی و رشد بدن نقش بسزایی دارند و در صورتیکه این مواد از مراکز مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی تهیه نشوند، می توانند باعث سرایت بیماریهای قابل انتقال به انسان و ایجاد مسمومیتهای غذایی شده و سلامت مصرف کننده را به خطر اندازند، از این رو در تهیه موادپروتئینی دامی باید نهایت دقت را بعمل آورد و توصیه های بهداشتی را مد نظر داشت.

این مقام مسئول افزود: اطلاع و آگاهی شهروندان از برخی ویژگیهای بهداشتی مواد غذایی با منشاء دامی و دقت هنگام تهیه این مواد می تواند راهنمای خوبی برای تهیه محصولات سالم و بهداشتی باشد تا چنانچه مورد مشکوکی را مشاهده نمودند بعد از اطلاع بازرسین بهداشتی دامپزشکی و مشورت لازم، اقدام به خرید نمایند.

دکتر قاضی زاده در ادامه به تشریح ویژگیهای ظاهری (ارگانولپتیک) و ... فراورده های خام دامی پرداخت.

گوشت قرمز

دکتر قاضی زاده بیان کرد: از جمله ویژگی های لاشه یا گوشت قرمز قطعه بندی شده وجود رنگ طبیعی، عدم وجود هرگونه تورم، خونمردگی، تغییر رنگ و یا خراش در سطح خارجی گوشت، عدم بوی غیرطبیعی مانند بوی ترشیدگی یا تعفن در گوشت می باشد.

وی افزود: گوشت (عضلات) باید سفت و دارای قوام خاص بوده و نباید نرم و لزج یا خشک و چروکیده باشد.

وی در بیان خصوصیات گوشت قرمز منجمد گفت: گوشت قرمز منجمد باید فاقد هرگونه آثار سوختگی ناشی از انجماد و عاری از هرگونه قارچ زدگی (لکه های رنگی ناشی از رشد قارچ) باشد.

دکتر قاضی زاده با بیان اینکه پوشش بسته بندی گوشت قرمز تازه یا  منجمد باید خواص حـسی ظـاهری و سـایر ویژگـی هـای گوشت را حفظ کند و گوشت را در برابر آلودگی های میکروبی و سایر آلودگی ها و نیز در برابر تبخیر سـطحی و خشک شدن محافظت نماید، افزود: این پوشش باید مانع از از نفوذ طعم، بوی غیر طبیعی و سایر عوامل خارجی گردد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی  اداره کل دامپزشکی استان کرمان مشخصه های مهم فساد گوشت قرمز را تغییر رنگ گوشت، استشمام بوی غیرطبیعی، از دست رفتن قوام گوشت و نرم و لزج شدن آن و تغییر رنگ چربی گوشت برشمرد.

وی گفت: انجماد زدایی گوشت و آلایش خوراکی منجمد و عرضه به جای گوشت و آلایش خوراکی تازه و بالعکس ممنوع می باشد.

گوشت مرغ

دکتر قاضی زاده بیان کرد: عرضه گوشت مرغ و اندرونه خوراکی بایستی بصورت بسته بندی شده توسط مراکز مجاز دارای پروانه بهداشتی بهره برداری و پروانه بهداشتی تولید انجام پذیرد.

وی افزود: از جمله ویژگی های گوشت مرغ وجود رنگ طبیعی( رنگ سفید مایل به زرد کمرنگ یا کهربائی)، عدم وجود هرگونه هرگونه پارگی، تورم، خونمردگی، تغییر رنگ و یا خراش  در گوشت، عدم بوی غیرطبیعی مانند بوی ترشیدگی یا تعفن در گوشت می باشد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی  اداره کل دامپزشکی استان کرمان بر وجود پوشش مناسب بسته بندی شده، عدم وجود آب یا خونابه در داخل بسته بندی گوشت مرغ تاکید کرد و اعلام نمود: لازم است گوشت مرغ در بسته های سالم، دست نخورده و دارای نشانه گـذاری مربـوط برابـر ضوابط عرضه گردد.

وی بیان کرد: چربی گوشت مرغ به رنگ زرد روشن می باشد و به صورت یکنواخت بدن را پوشانده و بدون هرگونه بوی غیرطبیعی می باشد.

دکتر قاضی زاده ادامه داد: پس از انجماد زدائی گوشت مرغ منجمد، عضلات مرغ سختی و قوام طبیعی خود را حفظ می نمایند و سطح آنها لیز و لزج نبوده و  بدون آثار و نشانه های سوختگی ناشی از انجماد و نیزعلائم کپک زدگی(لکه های رنگی ناشی ازرشد قارچ) می باشند.

 این مقام مسئول از علائم فساد لاشه مرغ به تغییر رنگ ناحیه شکمی و بالها و در مراحل فساد کلی لاشه، عضلات شل، وارفته و رنگ تیره تر از حالت طبیعی و بـوی نـامطلوب اشاره کرد.

 ماهی

وی در بیان روش های تشخیصی ماهی تازه از فاسد به تفاوت در بو،  منظره عمومی پوست، قوام بدن، تفاوت درترشحات، پوست و ... اشاره نمود و اعلام کرد: ماهی منجمد در حالت انجماد باید عاری از هرگونه قارچ زدگی (لکه های رنگی ناشی از رشد قارچ) و آثار سوختگی ناشی از انجماد باشد، ضمن اینکه ماهی منجمد پس از انجماد زدایی، باید سختی و قوام طبیعی خود را حفظ کند و عاری از بوهای نامطبوع و آزاردهنده باشد.

این مقام مسئول افزود: عرضه ماهی با ویژگی های بو و رنگ غیر طبیعی، پوست چین دار و بد رنگ که به راحتی از عضلات جدا می شود، شکم تغییر شکل یافته و متورم با لکه های آبی تیره، سبز و یا سیاه و مخرج باز، آبشش های خشک با تظاهر خاکستری (کدر) و سرپوش آبششی که به طور جزئی چسبیده به آبشش و با لکه های قرمز تیره و کدر می باشد و ماهیانی که فلس آنها به راحتی کنده می شود، فاسد می باشند.

تخم مرغ

دکتر قاضی زاده اعلام کرد: پوسته خارجی تخم مرغ سالم  باید تمیز، عاری از هرگونه آلودگی، ترک خوردگی و شکستگی باشد، سطح پوسته خارجی تخم مرغ باید صاف و شفاف بوده و در تمام قسمتهای آن یکنواخت باشد.

این مقام مسئول اعلام کرد: در تخم مرغ تازه سفیده دارای ظاهری ابری و غیر شفاف می باشد در حالی که وجود سفیده شفاف نشانه کهنگی تخم مرغ محسوب می گردد.

دکتر قاضی زاده افزود: هر گونه علائم کپک زدگی در پوسته خارجی به سرعت به داخل تخـم مـرغ فاسد سـرایت مـی کنـد و موجـب تشکیل لکه های کپک یا قارچ به رنگ های خاکستری، سیاه و قهوه ای می شود که با چشم قابل رویـت می باشد.

وی افزود: تخم مرغ سالم در بسته های دارای مشخصات تولیدکننده و تاریخ تولیـد و درداخـل یخچـال بـا بـرودت صـفر تـا 4 درجـه سانتیگراد نگهداری و عرضه می گردد.

وی به تفاوت تخم مرغ تازه، کهنه و سالم پرداخت و بیان کرد: سطح پوسته خارجی تخم مرغ تازه صاف و شفاف بوده و در تمام قسمتهای آن یکنواخت می باشد ولی سطح پوسته خارجی تخم مرغ های کهنه کدر و بد رنگ و در تخم مرغ های فاسد کاملا کدر و بد رنگ می شود.

دکتر قاضی زاده افزود: در تخم مرغ تازه سفیده غلیظ بیش از سفیده رقیق بوده و سفیده تخم مرغ دارای ظاهری ابری و شفاف می باشد ولی در تخم مرغ کهنه نسبت سفیده غلیظ به سفیده رقیق کاهش و در تخم مرغ فاسد سفیده و زرده مخلوط می شوند.

دکتر قاضی زاده از عموم هم استانی ها درخواست نمود که اقلام مورد نیاز خود را صرفاً از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری و در هنگام خرید نیز توجه ویژه به شرایط نگهداری، شرایط ظاهری فرآورده، نشانه‌گذاری و تاریخ تولید و انقضا داشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک در این ارتباط می توانند نسبت به پیگیری آن از طریق سامانه پیامکی3000231512 اداره کل دامپزشکی استان کرمان و یا شماره تلفن چهار رقمی 1512 اقدام نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 293366
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه