هشدار مدیر کل دامپزشکی کرمان در خصوص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان درخصوص ورود آنفلوآنزای مرغی به استان هشدار داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: به دلیل شروع فصل سرما و احتمال شروع بیماری های تنفسی در مرغداری ها باید مرغداران استان ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای دامپزشکی را جدی بگیرند و رعایت کنند.
دکتر رشیدی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را از جمله بیماریهای تأثیرگذار در حوزه اقتصادی و اجتماعی اعلام کرد و تصریح کرد: اکیپ های واکنش سریع دامپزشکی استان، آمادگی کامل به منظور مواجهه با هرگونه بروز و شیوع این بیماری را دارند.
وی با یاداوری نقش بی بدیل دامپزشکی در حفظ بهداشت عمومی جامعه و سلامت شهروندان و نیز حفظ سرمایه های دام و طیور، گفت: اداره کل دامپزشکی استان کرمان با انجام اقدامات پیشگیری چندین سال متوالی جز استان های پاک از این بیماری بوده است.
وی بیان داشت: در حال حاضر استان کرمان عاری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است اما برای پیشگیری لازم است کلیه پرورش دهندگان طیور در سراسر استان با تشدید ضوابط بهداشتی قرنطینه ای نسبت به محافظت گله های خود اقدام کنند.
دکتر رشیدی از جمله اقدامات انجام شده در راستای مبارزه با این بیماری، تشکیل ستاد استانی پیش گیری و کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تشدید کنترل مبادی ورودی و خروجی استان، تشدید شرایط بهداشتی روند جوجه ریزی و ممانعت از فعالیت واحدهای غیرمجاز پرورش طیور، مدیریت تامین و توزیع کودمرغی و برگزاری کلاس های آموزشی و ترویجی مستمرجهت بهره برداران را اعلام نمود.
وی از انجام بیش از3400 مورد مراقبت های فعال و غیر فعال در واحدهای طیور بومی و صنعتی استان از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: طرح پایش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سراسر استان در حال انجام است و کارشناسان دامپزشکی استان در قالب اکیپ های پایش آنفلوانزای پرندگان کلیه مناطق پرخطر اعم از تالاب ها، آب بند ها، باغات پسته و ... سراسر استان را به صورت مستمر مورد پایش و بررسی قرار می دهند و به صورت دوره ای نمونه گیری و مراقبت از پرنده فروشی ها، باغ پرندگان، باغ وحش و ... را در دستور کار دارند.
این مقام مسوول از برگزاری بیش از 140 کلاس آموزشی برای 2700 نفر فراگیر و توزیع بروشور و تراکت هایی در این زمینه بین شرکت کنندگان در خصوص بهداشت و بیماری های پرندگان در شش ماهه نخست سال جاری در استان خبر داد و اعلام داشت: آموزش نقش بسزایی در افزایش سطح آگاهی مردم و ممانعت از ورود این بیماری به استان دارد.
وی بیان داشت: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نوعی بیماری ویروسی است که علاوه بر طیور برخی از پستانداران از جمله انسان را نیز می تواند درگیر کند و پرندگان وحشی و آبزی می توانند بعنوان مخزن بیماری عمل کنند.
وی در این رابطه افزود: با توجه به اینکه پرندگان وحشی مهاجر نقش مهمی در ورود ویروس به استان را دارند باید از صید این پرندگان پرهیز شود و مراقبت از تماس پرندگان وحشی با مرغ های بومی صورت گیرد.
دکتر رشیدی گفت: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان دارای علایم بیحالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، علائم تنفسی حاد و کاهش شدید مصرف دان می باشد.
این مقام مسوول افزود: این بیماری به طور ناگهانی در گله انتشار مییابد و در صورت بروز این بیماری تلفات ناشی از آن تا 100 درصد ممکن می گردد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان خاطرنشان کرد: مصرف گوشت مرغ و تخم مرغ که در مراکز خرید مجاز عرضه می شود، هیچ گونه مخاطره ای برای مصرف کنندگان نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: پرورش دهندگان طیور صنعتی موارد امنیت زیستی را رعایت کنند و موارد تلفات غیرعادی، کاهش مصرف دان، کاهش مصرف آب و یا کاهش تولید در یک مزرعه پرورش طیور صنعتی را سریعاً به نزدیکترین دامپزشکی دولتی گزارش دهند.
وی اظهار کرد: روستاییان جهت جلوگیری از طغیان بروز بیماری در صورت مشاهده مرگ غیرطبیعی طیور بلافاصله مورد را به دامپزشکی شهرستان یا اداره کل دامپزشکی استان کرمان از طریق شماره تماس ۱۵۱۲ اطلاع رسانی کنند.
نظر دهید