• 1403/05/15 - 07:53
  • تعداد بازدید : 151
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری دوره آموزشی " شیر و عوامل موثر در بهداشت آن " در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، به همت اداره آموزش و ترویج اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دوره آموزشی " شیر و عوامل موثر در بهداشت آن" با تدریس سرکار خانم دکتر لادن منصوری نژند استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار گردید.

وی در ابتدا به شرحی از تاریخچه صنایع شیر در ایران پرداخت و گفت: بیشترین میزان شیر تولیدی در جهان توسط نژاد هلشتاین تامین میشود این نژاد به نام های فریزین و فریزین هلشتاین نیزشناخته می شود که منشا آن ها شمال کشور هلند و کشورالمان بوده و در ۱۹۰ کشور جهان گسترده شده اند.

دکتر منصوری نژند جایگاه شیر و فراورده های آن در هرم استاندارد غذایی را شرح داد و گفت: در دنیا به طور متوسط ازهر سه زن و از هر پنج مرد یک نفر مبتلا به پوکی استخوان هستند.

وی افزود: در ایران کلسیم پس از آهن دومین ماده ای است که کمبودآن در رژیم غذایی حس می شود.

مدرس دوره تاثیر شیر بر بدن قبل از خواب را شرح داد و گفت: شیر حاوی اسید آمینه‌ای به نام تریپتوفان است که اسید آمینه تریپتوفان در بدن نقشی اساسی در تولید سروتونین دارد که موجب کاهش میزان اضطراب شده و باعث می‌شود خوابی آرام داشته باشید ضمن اینکه شیر حاوی پپتیدهای زیست فعال(این پپتید ها دارای عملکرد بیولوژیکی و یا تأثیرات فیزیولوژیکی مانند خاصیت تخدیری،کاهنده فشار خون، خواص ضد اکسیدانی، خواص ضد میکروبی، ناقل مواد معدنی و ... هستند )است که بر روی الگوی خواب تأثیر مثبت می‌گذارند و حاوی ملاتونین است که چرخه خواب و بیداری را تنظیم می‌کند. 

وی در شرح شیر گفت: شیر محصولی است که از غدد پستانی گاو ماده شیرده، چند روز بعد از زایش خارج می شود، مشروط بر این که آن گاو سالم باشد، تغذیه آن مناسب باشد، چیزی به شیر اضافه یا کم نشده باشد و حاوی آغوز یا کلستروم نباشد.

این مقام مسئول به شرح تغییرات شیر در اثر روند رشد میکروارگانیسم ها و میکروبیولوژی شیرخام پرداخت و  بیان کرد: تغییرات شیر در طی نگهداری شامل اکسیداسیون و لیپولیز چربی ها است.

وی در پایان انواع میکروارگانیسم های شیر را شرح داد و به همراه دکتر محمد جانباز و دکتر علیرضا محزونی مسئول اداره آموزش و ترویج و رئیس مرکز تشخیص و بررسی بیماری های اداره کل دامپزشکی استان کرمان به بازدید از بخش های مواد غذایی و میکروبیولوژی در آزمایشگاه مرجع و منطقه ای اداره کل دامپزشکی استان کرمان پرداخت.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 323353
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه