• 1398/08/04 - 07:58
  • تعداد بازدید : 384
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان عنوان نمود:

آغاز واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین در استان

تب برفکی یک بیماری عفونی و مسری ویروسی است که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم از جمله گاو و گوسفند می‌شود و در صورت شیوع، خسارات اقتصادی فراوانی را به واحدهای پرورش دام وارد می‌ کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام خبر شروع واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دام سنگین استان، افزود: بیماری تب برفکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و رعایت اصول بهداشتی، قرنطینه‌ای و اجرای اصول امنیت زیستی در کنار امر واکسیناسیون در واحدهای دامداری، برای پیشگیری از این بیماری واگیر دار موثر است.

وی اعلام کرد: واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین با بکارگیری توان بخش دولتی و همکاری بخش خصوصی، از ابتدای آبان ماه در استان آغاز شده است.

این مقام مسوول افزود: اصلی‌ترین هدف دامپزشکی در اجرای این طرح واکسیناسیون دام، پوشش دهی حداکثری واکسیناسیون دام سنگین و حفاظت از سرمایه‌های دامی می‌باشد.

وی اعلام کرد: با عنایت به جمعیت دام سنگین موجود در استان پیش بینی می شود در این مدت بیش از 66  هزار رأس دام علیه این بیماری واکسینه شوند .

وی در مورد روش اجرای عملیات واکسیناسیون بیان داشت: در واحدهای صـنعتی بزرگ و مجتمع های تولیدی شـیر و گوشت واجد مدیریت بهداشتی یکنواخت، در راستای کاهش تردد افراد به دامداری های صنعتی با هدف تقویت اصول امنیت زیستی و جلوگیری از انتقال مکانیکی عوامل بیماری زا بویژه این ویروس، با روش آماده باش (Standby vaccination ) واکسیناسیون صورت می گیرد.

این مقام مسوول در مورد این روش توضیح داد: در این متد معرفی گاودار با مکاتبه رسمی به شرکت پخش استانی جهت خریداری مستقیم واکسن و انجام واکسیناسیون توسط واحد مربوطه با نظارت شبکه صورت می پذیرد.

دکتر کاظمی نیا افزود: در واحدهای نیمه صنعتی، سنتی، روستایی و عشایری نیز اجرای واکسیناسیون با واکسن بهادار صورت می پذیرد.

دکتر کاظمی نیا بیان داشت: لازم است دامداران برای پوشش حداکثری واکسیناسیون به‌منظور پیشگیری از بروز بیماری و متعاقب آن خسارت‌های اقتصادی با اکیپ های مایه کوبی دامپزشکی همکاری کنند، ضمن اینکه با اطلاع رسانی و گزارش سریع وقوع بیماری به نزدیکترین مرکز دامپزشکی، ضدعفونی جایگاه دام و وسایل مربوطه، عدم خرید و فروش دام و نقل و انتقال بی ضابطه دام و اجتناب از تردد غیرضروری به مراکز پرخطر مانند میادین دام و کشتارگاه، اقدامات امنیت زیستی را نیز رعایت کنند.

وی در تشریح علایم و خسارت‌های اقتصادی این بیماری گفت: این بیماری علاوه بر ایجاد تلفات در دام های جوان، باعث کاهش تولید در دام ها می شود، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم بیماری تب برفکی است، همچنین کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآورده های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام های جوان از جمله خسارت های اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 245310
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه