مدیر کل دامپزشکی استان کرمان:
آغاز فاز دوم واکسیناسیون رایگان طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در استان
فاز دوم واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در استان آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: عملیات اجرایی فاز دوم واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل از ۱۵ دی ماه در روستاهای شانزده شهرستان استان کرمان آغاز شده و به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت.
دکتر رشیدی اجرای این طرح را به عنوان یکی از مجموعه اقدامات پدافند غیرعامل دامپزشکی اعلام نمود و اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح، افزایش سطح ایمنی طیور بومی و کمک به معیشت روستاییان، کاهش و کنترل خطرات انتقال بیماری به واحدهای صنعتی و در پی آن کاهش خسارات اقتصادی ناشی از این بیماری می باشد.
این مقام مسوول بیان داشت: سیاست های سازمان دامپزشکی در جهت مقاوم سازی اقتصاد ملی برنامه ریزی شده است بطوری که با اجرای این طرح در راستای اقتصاد مقاومتی و افزایش رونق تولید در استان گام های موثری برداشته می شود.
وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون نیوکاسل طیور به صورت آشامیدنی و با واکسن زنده مقاوم به حرارت صورت می پذیرد، افزود: در فاز پیش بالغ بر 750 هزار قطعه طیور در یازده شهرستان استان واکسینه شدند.
دکتر رشیدی اعلام داشت: اولویت واکسیناسیون برای روستاهایی است که دارای واحد های صنعتی مرغداری بوده و در مجاورت تالاب ها و در حاشیه کانون های نیوکاسل در سالجاری واقع شده اند.
رشیدی با اشاره به این که پیش بینی می شود در این طرح حدود یک میلیون و دویست هزار قطعه طیور بومی در استان علیه بیماری نیوکاسل واکسینه شوند، افزود: در اجرای این طرح از اعتبارات ملی سازمان دامپزشکی در سطح استان استفاده شده است.
وی با بیان اینکه این طرح بصورت رایگان علیه بیماری نیوکاسل طیور اجرا می شود، افزود: نیروهای این اداره کل در روستاهای تحت پوشش با همکاری و مساعدت بسیج مهندسین کشاورزی سپاه ثارلله استان کرمان، بخشداران، دهیاران، همیاران دامپزشک و مردم شریف روستاهای هدف در این خصوص فعالیت می کنند و نظارت بر حسن اجرای طرح و ارزیابی عملکرد میدانی و آزمایشگاهی نیز توسط نیروهای این اداره کل انجام خواهد شد.
این مقام مسوول با اعلام اینکه یکی از ابزارهای کنترل این بیماری، استفاده از واکسن است، گفت: از ابزارهای دیگر کنترل این بیماری رعایت نکات امنیت زیستی توسط مرغداران و پایش و مراقبت و کنترل بیماری ها در طیور روستایی و واحدهای صنعتی می باشد که به طور مستمر در این اداره کل در حال اجراست.
دکتر رشیدی افزود: نیوکاسل یکی از بیماری های ویروسی بسیار واگیر و حاد با تلفات بالا در پرندگان است که درمان قطعی ندارد و تنها راه مقابله با آن، کنترل و پیشگیری از طریق واکسیناسیون و رعایت دقیق اصول امنیت زیستی در محل های پرورش است.
وی علایم تنفسی، بی اشتهایی، افتادن بالها و فلجی، به دور خود چرخیدن، لرزش، تورم چشم و گلو، اسهال آبکی و سبز و ناهنجاری و کاهش تخم گذاری را از جمله مهمترین علائم این بیماری ویروسی اعلام کرد.
وی اظهار داشت: بسیاری از گونههای پرندگان وحشی و اهلی میزبان این بیماری هستند و در این میان مرغها آسیبپذیرترین و مستعدترین پرندگان در برابر این بیماری بوده و اردک و بوقلمون کمترین آسیبپذیری را در برابر بیماری نیوکاسل دارند و بنابراین همه طیور بومی این شهرستانها شامل جوجه، مرغ، خروس، اردک، بوقلمون، غاز موجود ضد بیماری نیوکاسل واکسینه و ایمن میشوند.
نظر دهید