• 1404/01/10 - 11:26
  • تعداد بازدید : 17
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان شرایط بهداشتی عرضه و نگهداری گوشت قرمز، مرغ و ماهی تازه و منجمد را تشریح کرد

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی سیرجان ،دکتر محمدرضا صادقی پور گفت: با توجه به فرا رسیدن عید نوروز و ایام ماه مبارک رمضان و مصرف بیشتر مواد پروتئینی در این ایام باید توجه ویژه ای به شرایط نگهداری و عمر ماندگاری مرغ و ماهی منجمد و گرم داشته باشیم لذا در جهت ترویج فرهنگ مصرف غذای سالم و اهداف سازمان دامپزشکی در خصوص شرایط بهداشتی و ظاهری ماهی تازه در هنگام خرید گفت در هنگام خرید ماهی اولین ویژگی که باید مدنظر قرار داد این است که ماهی تازه بوی علفهای دریایی دارد و فاقد هرگونه بوی ترشیدگی و اسید باشد.

رئیس شبکه دامپزشکی اظهارداشت: در ماهی تازه فلسها درخشان براق و به بدن چسبیده است و همچنین بدن ماهی از لحاظ شرایط فیزیکی قوام محکم و الاستیکی دارد و به اصطلاح اثر انگشت روی بدن ماهی تازه باقی نمی ماند در حالیکه بدن ماهی کهنه یا فاسد قوام ندارد و اثر انگشت روی بدنش باقی مانده و مدت زمانی طول می کشد تا به حالت اولیه بازگردد.وی در خصوص وضعیت آبشش ها در تعیین تازگی ماهی تصریح کرد: در ماهی تازه آبشش ها به رنگ صورتی و قرمز روشن و سرپوش های آبششی نیز محکم به هم چسبیده اند در حالیکه در ماهی کهنه یا فاسد آبشش ها خاکستری و کدر رنگ و سرپوشهای آبششی هم براحتی جدا می شوند و در خصوص مرغ تازه پوست بدن سفید مایل به زرد و به صورت یکنواخت روی بدن کشیده شده و همچنین پوست باید فاقد هرگونه پارگی تورم خون مردگی، تغییر رنگ و یا خراش باشد.

وی در ادامه تاکید کرد: گوشت قرمز را از مراکز عرضه مجاز، دارای مهر و لیبل تاریخ‌دار تهیه نمایید، گوشت گوسفند تازه عمر ماندگاری سه روز و گوساله تازه ۵ روز می‌باشد. گوشت مرغ بسته‌بندی کامل یا قطعات، که بنا به نوع بسته‌بندی (منجمد یا گرم) دارای تاریخ یا عمر ماندگاری درج شده هستند.

وی همچنینگفت: از خرید محصول تازه به صورت منجمد شده از مراکز عرضه، که تخلف بهداشتی می‌باشد خودداری نمایند. صادقی پور در خصوص شرایط بهداشتی مرغ و ماهی منجمد نیز گفت: مرغ و ماهی منجمد باید عاری از هرگونه قارچ زدگی و فاقد هرگونه لکه و آثار سوختگی حاصل از انجماد باشد و همچنین پس از انجماد زدایی سختی و قوام بدن خود را حفظ کرده و عاری از بوهای نامطبوع و آزار دهنده باشد و تا هنگام عرضه حتماً باید در فریز و در دمای ۱۸ سانتیگراد نگهداری شود.

 وی در ادامه اذعان داشت: در هنگام آماده سازی مرغ و ماهی منجمد برای طبخ آن برای خروج از حالت انجماد از آب داغ استفاده نکنید و برای انجام این کار آن را در ظرف آبی معتدل قرار داده تا به آرامی از حالت انجماد خارج شود.

وی در پایان از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی با شماره تماس های 42203436 شبکه دامپزشکی شماره گویای ۱۵۱۲ تماس بگیرند یا به صورت حضوری به آدرس بلوار سردار جنگل ابتدای خیابان شیخ عطار مراجعه نمایند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان سیرجان
  • کد خبر : 337081
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه