توصیه های دامپزشکی شهرستان کوهبنان به دامداران در خصوص کاهش دما و شروع فصل سرما
دکتر امیرحسین همتی نکاتی پیشگیرانه از بیماری ها را حین پرورش دام در فصول سرد سال بیان کرد.
توصیههای بهداشتی رییس شبکه دامپزشکی کوهبنان به پرورش دهندگان دام باتوجه به کاهش محسوس دمای هوا و شروع فصول سرما، با هدف جلوگیری از بروز تلفات و خسارت به دامداران ؛
۱) باتوجه به بارندگی و سرما و مرطوب شدن بستر نگهداری دامها، برخی از بیماریها مانند پنومونی، گندیدگی سم و… شیوع پیدا میکند.
۲) آب مصرفی حیوانات نباید سرد و یخ زده باشد بلکه دامداران باید آب مصرفی را در محل گرم نگهداری و در فواصل معین به مصرف دامها برسانند.
۳) کنترل سیستم تهویه سالنهای پرورشی با هدف جلوگیری از انباشت گازهای سمی.
۴) در صورت استفاده از وسایل گرمازا در محل نگهداری دامها، طوری برنامهریزی شود که گازهای حاصل از احتراق این وسایل به خارج از آغل دامها هدایت شود.
۵) حیواناتی که علائم بالینی از قبیل سرفه، عطسه، آبریزش از بینی و … را نشان میدهند میبایست حتماً از سایر حیوانات جدا نگهداری و درصورت تدوام علائم جهت درمان به دامپزشک مراجعه گردد.
۶) به دامداران توصیه گردد در ساعات گرم روز، دامهای خود را از اصطبلها خارج و با هدف چرخش هوا، درب های اصطبل را باز بگذارند.
۷) خشک کردن نوزاد دامها، خوراندن آغوز و شیر گرم بلافاصله بعد از تولد و همچنین ضدعفونی مستمر زایشگاه از دیگر اقدامات لازم برای مقابله با آسیب سرما به دامهاست.
۸) تغذیه دامها در فواصل زمانی مناسب صورت گرفته و تا حد امکان میزان بیشتری از مواد خشک و انرژیزا به جیره غذایی دامها افزوده شود.
۹) در جیره غذائی دامها باید تامین پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و به ویژه انرژی اضافی مد نظر قرار گیرد.
۱۰) انگلهای گوارشی و ریوی در شرایط سرما فعالیت بیشتری دارند و خوراندن داروهای ضدانگل به دام زیر نظر دامپزشک ضروری میباشد.
۱۱) باتوجه به کاهش دما، دامداران پناهگاه مسقف را برای دور نگه داشتن دامها از کوران باد و بستر با ضخامت مناسب، خشک و عایق را برای بالا بردن درجه حرارت بدن دامها ایجاد کنند.
نظر دهید